Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Najbolje iz Vojvodine za Promont Group, Vinariju Kovačević i Mini Pani

Najbolje iz Vojvodine za Promont Group, Vinariju Kovačević i Mini Pani

  • PDF

Rakija Premijer dunja 0,7 l, proizvođača Promont Group d.o.o. iz Novog Sada; Mini sa belim sirom, brzo smrznuto beskvasno lisnato testo sa nadevom, proizvođača Mini pani d.o.o., Subotica i penušavo vino Kovačević, rod 2011., Vinarije Kovačević d.o.o., Irig, novi su nosioci znaka “Najbolje iz Vojvodine”.

Ovi prestižni sertifikati, uručeni su im na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u vreme održavanja 81. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Sertifikate za korišćenje znaka ,,Najbolje iz Vojvodine" novim korisnicima svečano je uručio zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, Balint Juhas, u prisustvu brojnih gostiju iz sveta vojvođanske privrede.
Pozdravljajući skup, gospodin Balint Juhas je rekao da oznaka ,,Najbolje iz Vojvodine" predstavlja permanentnu težnju i potrebu da se poveća kvalitet svih aspekata proizvodnje. Nosioci znaka kvalitetom svojih proizvoda mogu da zadovolje kako domaćeg, tako i inostranog potrošača i budu konkurentni na inostranom tržištu.
-U nastojanju da pomogne nastup naše privrede i uključenje njenih subjekata u evropske i svetske trgovinske tokove, Vlada AP Vojvodine je 2004. godine donela je odluku o ustanovljenju znaka ,,Najbolje iz Vojvodine” kojom je regulisala i pravo na korišćenje ovog znaka, uz propisan postupak za ostvarivanje ovog prava. Ovim projektom prepoznato je i nagrađeno nastojanje proizvođača da zaštite jedinstven brend sa izuzetnom reputacijom, te identifikuju najkvalitetnije proizvode AP Vojvodine. Ti proizvodi nose znak ,,Najbolje iz Vojvodine'' i kao takvi, promovišu i afirmišu. Svi nagrađeni proizvodi zadovoljavaju evropske norme kvaliteta proizvoda, što podrazumeva posedovanje sertifikata NASSR i standarda ISO, tako da mogu da se izvoze i budu konkurentni na evropskom tržištu. Znak se dodeljuje na period od tri godine, a upotrebljava se za obeležavanje prirodnih, poljoprivrednih, zanatskih, industrijskih i proizvoda domaće radinosti - rekao je Juhas.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com