Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back KULTURA MUZIKA Van Gogh licem u lice sa Novosađanima

Van Gogh licem u lice sa Novosađanima

  • PDF

Zvonimir Đukić Đule i njegova grupa Van Gogh uveličali su rok veče na upravo završenom Bean festivalu – Temerinskoj pasuljijadi, gde su njihovi obožavaoci prvi u Srbiji imali priliku da čuju pesme sa najnovijeg albuma “Neumeren u svemu”.

Tako se ovaj sjajni rok bend na najkorektniji mogući način odužio najboljoj vojvođanskoj manifestaciji za svirku koja je izostala lane, 6. juna 2013. godine, kada je prava provala oblaka zadesila Temerin. Novosađani koji nisu bili u prilici da dođu u Temerin minulog vikenda, imaće tu privilegiju da uživo vide u čuju Zvonimira Đukića Đuleta i njegove pesme u akustičnoj verziji. Promocija novog albuma u Novom Sadu zakazana je za 10. jun, u Radio café-u ( Svetozara Miletica 45), sa početkom u 13h časova.
Grupa Van Gogh je započela promotivnu turneju krajem maja i trajaće tokom letnjih meseci, na kojoj će publici u većim gradovima širom regiona predstaviti svoj novi album „Neumeren u svemu“. Želja benda je da se „Licem u lice“ (što je i naziv turneje) susretne sa svojim fanovima, prijateljima i novinarima i da sa njima, na neposredan način razmeni energiju i mišljenje o novom albumu. Promocije nisu zamišljene kao klasična preslušavanja albuma, već kao svojevrsno druženja, gde će Novosađani imati priliku da prvi put uživo čuju neke od novih pesama, odsvirane u akustičnoj verziji.
Neumeren u svemu” je sniman i postproduciran u studiju “Siena” tokom 2013. godine. Muziku i tekstove za većinu pjesama potpisuje Zvonimir Đukić Đule, frontmen benda. Autorski pečat albumu kroz muziku daje i Srboljub – Srba Radivojević, dok aranžmane na albumu potpisuju Đule, Srba i Vojislav Aralica, koji je i producent albuma i dugogodišnji saradnik Van Gogha.
Album je izašao krajem 2013. godine, a od skoro je u prodaji i LP izdanje.“
Pored albuma Van Gogh će promovisati i knjigu pod nazivom “Tragovi prošlosti – stereografija”. Urednik knjige je Ivan Ivačković, autor nekih od najpopularnijih naslova na temu rok kulture, a pisci su Zvonimir Đukić Đule i Srboljub Srba Radivojević. Knjiga nema tipičnu formu knjige o bendovima na kakve smo navikli, a koje su rađene kao istorijati bendova, već sadrži dosta fotografija, priča i anegdota ljudi koji su prošli kroz bend za vreme njegovog skoro tridesetogodišnjeg postojanja.
Promocija u Novom Sadu će imati i humanitarni karakter. Naime, deo prihoda od prodatih knjiga i download-a novih pesama sa Spotify servisa ide za pomoć ugroženima u poplavama koje su u maju zadesile region.

Bojana Kozomora, PR menadžer EXIT
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com