Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back KULTURA MUZIKA Dušan Kovačević: Za EXIT dobro samo ono što je najbolje

Dušan Kovačević: Za EXIT dobro samo ono što je najbolje

  • PDF

Ono što je dugo najavljivano, počelo je da se ostvarjuje. Mesec dana pre početka četrnaestog (a ako se računa i onaj nulti, petnaestog) EXIT-a na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, 11. juna, održan je jednodnevni rock&roll koncert - Rock@EXIT na kojem su nastupili: Queens of the Stone Age, Partibrejkersi, Eyesburn, Ritam nereda i Repetitor. Samo dva dana posle EXIT-a (10-13. jul), festival nastavlja svoju avanturu Sea Dance festivalom na plaži Jaz kod Budve (15-17. jul).

Direktor festivala, Dušan Kovačević, zadovoljno je izjavio da je najzad počela ta luda letnja avantura koju je EXIT tim najavio ove godine, koja će umesto jednog, svojim vernim EXIT-ovcima dati tri koncerta. Ovaj prvi je zagrevanje pred EXIT - Najbolji veliki evropski festival za 2013. godinu, nominovan naceremoniji dodele Evropskih festivalskih nagrada za 2013. godinu (European Festival Awards).
-Već sada se može videti da je energija odlična, Main Stage je pun i svirke teku odlično - zadovoljno je komentarisao Dušan Kovačević, koji je zajedno sa svojim timom, prošle godine postavio velike ciljeve za ovu godinu.
-Prošle godine smo imali jedno od najuspešnijih izdanja EXIT-a do sada, koje je krunisano velikom nagradom za najbolji evropski festival. Logičan sled - zadavanja viših ciljeva, rezultirao je našim nastojanjem da svake godine EXIT iznova inoviramo. Prošle godine smo imali peti dan, sjajnim nastupom Naila Rodžersa (Nile Rodgers). To je bilo specijalno veče, u kojem smo doživeli istoriju muzike, vremeplov raznih muzičkih pravaca. Ove godine smo pokrenuli opet nešto novo. Napravili smo jedan neviđen festivalski koncept, a to je da se pod kapom jedne EXIT Avanture odigravaju dva festivala, neposredno jedan za drugm, u dve države, na dve predivne lokacije: na Petrovaradinskoj tvrđavi, koja važi za jednu od najboljih koncertnih lokacija na svetu i drugi, na plaži Jaz, jednoj od najlepšiih plaža Jadrana. Za koncerte vlada veliko interesovanje strane publike, i u ovom trenutku imamo više za nekih 50% prodatih ulaznica nego u istom periodu prošle godine. Tako da očekujemo i punu Tvrđavu i punu plažu, i mislim da tek kada se to desi, da će ljudi shvatiti koliko je to jedan fantastična novina, i koji potencijal leži u tom jednom novom konceptu koji nije samo koncert već i putovanje. Zaista smatramo da uvodimo nešto novo na festivalsku scenu Evrope. Mi smatramo da EXIT može da bide EXIT jedino ako kreira standarde. Naš cilj nikada nije bio da pratimo festivalske standarde nego da ih kreiramo na nivou Evrope i to je nešto što za sada veoma uspešno radimo.
Cilj jednodnevnog rock&roll koncerta - Rock@EXIT je bio da ljude polako pripremimo za tu dozu energije koja će ih dočekati za mesec dana. Nije to lako pretrpeti odjednom, već to mora da se prima u dozama. Ko nije bio sa nama u sredu, 11. juna, moraće malo da vežba kod kuće, da se pripremi za ono što nas čeka za mesec dana, ali mislim da i ovoga puta, a i za mesec dana, svako ko poseti makar na jedno veče EXIT festival, neće biti razočaran - tvrdi Dušan Kovačević.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com