Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Rumsko Kulturno leto 2014.

Rumsko Kulturno leto 2014.

  • PDF

Tradicionalna manifestacija Kulturno leto u organizaciji Kulturnog centra Ruma, Gradske biblioteke "Atanasije Stojković" i Zavičajnog muzeja Ruma, održava se od 4. jula do 23. avgusta 2014. Organizatori su pripremili kvalitetan i raznovrstan program koji će zadovoljiti interesovanja svih građana.

Glave zvezde muzičkog dela programa su članovi grupe „Električni orgazam“, koji će održati koncert na Gradskom trgu, 18.jula, a Rumljani će imati priliku da uživaju i u muzici Ansambla "Zorule" iz Novog Sada i koncertu Beyonce Tribute benda iz Beograda. James Randall iz Velike Britanije održaće humanitarni koncert za poplavljene u selu Jamena.
Što se tiče pozorišnog programa, predviđene su dve monodrame, Milenka Pavlova i Jovice Jašina, predstava Mari Džons "Džepovi puni kamenja" Ateljea 212 i jedna predstava za decu, "Vuk i tri praseta" - Studio Teatrić iz Beograda.
Zavičajni muzej Ruma je u okviru Muzejskih večeri na otvorenom pripremio izložbu slika i promociju knjige Branka Oreščanina, Veče kuglofa, Nedelju kineskog savremenog filma, koja će biti održana od 15. do 22. avgusta i još nekoliko programa.
U holu Kulturnog centra Ruma biće izložene slike i vajarski radovi sa "Letnje radionice 2014" učenika rumske gimnazije i Ljiljane Vojvodić, a u avgustu će biti izložene ilustracije Jugoslava Vlahovića.
U poslednjoj nedelji u Rumi će gostovati dr Nele Karajlić koji će predstaviti autobiografiju "Fajront u Sarajevu".
U slučaju lošeg vremena Muzejske večeri na otvorenom i programi koje je pripremila Gradska biblioteka održaće se u holu Kulturnog centra Ruma.
Pokrovitelj manifestacije je Opština Ruma, a tehnička podrška je Kulturni centar Ruma.
Kulturno leto 2014. počelo je 4. jula nastupom Tria Evergreen u dvorištu Zavičajnog muzeja. Organizator Večeri dobre muzike je Gradska biblioteka "Atanasije Stojković".
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com