Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back KULTURA MUZIKA Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica najbolji na 41. Saboru trubača na Zlatiboru

Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica najbolji na 41. Saboru trubača na Zlatiboru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Sabor trubača, po 41. put održan na Zlatiboru, od 18-20. jula 2014. godine na Zlatiboru, u organizaciji JP "Kulturno sportski centar Čajetina", a pod pokroviteljstvom SO Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, te generalnih sponzora apartmanskog naselja "Zlatiborski konaci" i agencije "Zlatibor turs", i brojnih sponzora, ključni je manifestacioni događaj u toku letnje sezone, pa i čitave godine, na najposećenijoj srpskoj planini.

Svake godine, ovaj spektakularni događaj, istovremeno i kvalifikaciono takmičenje za Sabor trubača u Guči, okupi na hiljade gostiju, koji imaju priliku da prisustvuju i Smotri narodnog stvaralaštva, u okviru koga se prema programu tradicionalno predstavljaju brojne pevačke grupe, kulturno-umetnička društva, frulaši… Dobra poseta ovoj manifestaciji nije izostala ni ove godine. Naravno da je, kao i uvek do sada, najinteresantnije bilo takmičenje trubačkih orkestara, održano 20. jula na padinama zlatiborskog Tić-polja.
Prema oceni žirija, najbolji orkestar 41. sabora trubača održanog, je orkestar Ivana Jovanovića iz Užica.
Po oceni stručnog žirija, najbolji trubač je Radiša Vitezović iz Tubića, dok je žiri publike odlučio da zlatna truba pripadne Danijeli Veselinović iz Arilja.
Od ukupno devet orkestara, koliko se takmičilo na ovogodišnjem saboru, učešće u Guči obezbedili su orkestri Ivana Jovanovića, Radiše Vitezovića, Dejana Jevđića, Danijele Veselinović i Marka Gligorijevića.
Po oceni stručnog žirija, najizvornije je muzicirao orkestar Marka Gligorijevića, dok je kolo najbolje odsvirao orkestar Milojka Đurića i Ljubivoja Dikovića iz Požege.
Najbolji tenorista je Milan Sretenović iz orkestra Branka Ostojića, najbolji basista Nikola Šušić iz orkestra Dejana Jevđića, dok je za najboljeg bubnjara proglašen Milutin Negovanović iz orkestra Ivana Jovanovića.
U revijalnom delu ovogodišnjeg sabora trubača nastupio je Rade Jorović, u pratnji orkestra Radiše Vitezovića.
JP Kulturno-sportski centar Čajetina

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com