Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Dan povrća u Gložanima - osmi put

Dan povrća u Gložanima - osmi put

  • PDF

U subotu, 9. avgusta, u Gložanima, naselju u opštini Bački Petrovac, na pola puta između Novog Sada i Bačke Palanke, u kojem živi nešto preko 2.000 stanovnika, održana je mnifestacija Dan povrća 2014. u organizaciji Udurženje poljoprivrednika Gložan.

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravio i manifestaciju otvorio sekretar Mesne zajednice, gospodin Mihal Hatal.
Da ova manifestacija bude na jednom visokom nivou, kao i prošle godine, Dane povreća je podržao Pokrajinski sektretarijat na poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, kako je naglasio predsednik Udurženja poljoprivrednika Gložan, Miroslav Kudron.
Na lepom prostoru mesne pijace manifestacija raznovrsnog sadržaja, dala je mogućnost svima da se zabave. Pored prodajne izložbe povrća, začinskih i ukrasnih biljaka, bostana itd, koja je okupila tridesetak poljoprivrednika, organizavano je takmičenje za najtežu „gložansku baburu“, ocenjivan je najlepše uređen štand, iz 43 kotlića širio se miris takmičarskog pasulja, nekolicina odvažnih takmičilo se u disciplinama izdržljivosti i snage „Strongman“, takmičilo se i u natezanju konopca, a bila je organizovana i tombola za sve učesnike.
Sponzori manifestacije bili su: DOO Agroplod, OZZ Zlatno zrno, DOO Hlaceula, URAM System, Identity, Gloakvalis, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Lovačko udruženje, SUR Marija, Čarda Marina, STR PROTEA, NEON svetleće reklame, svi iz Gložana, DOO Agro Hemika i STILBY iz Bačkog Petrovca, kao Slovačko udruženje „Ludovit Štur“ Melburn.
Specijalni gosti manifestacije bili su predstavnici Udruženja Futoški kupus iz Futoga, na čelu sa predsednikom gospodinom Goranom Puačom, koji su mirisu pasulja pridodali jedinstveni miris slatkog futoškog kupusa, za tili čas su na kraju podeljen prisutnima.
Ovu manifestaciju, kada je u pitanju zabavni program, podržao je lokalni Hot music band.
Lep prostor za ovakvu feštu, mogao bi već kako dogodine postati skučen, jer takmičenje u kuvanju pasulja, koji su po šesti put održava u okviru Dana povrća, iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara. Ove godine, takmičari su osim iz Gložana, došli i iz Bačkog Petrovca, Maglića, Bačke Palanke, Vizića, Kisača, Selenče, a dogodine bi mogli da dođu ko zna odakle.
Osim toga, varljivo ovogodišnje leto, domaćinima je podarilo izuzetno lep, sunčan dan, baš kao poručen za ovakvu manifestaciju, pa je, osim onih koji su planirali, izmamilo na druženje i one koji za to isprva nisu bili raspoloženi.
Ovo je i prilika kada mesni proizvođači povrća, pre svega zaštićene Gložanske babure, brašna, čuvenih slovačkih torti i slatkiša, slatke i ljute aleve paprike, koji su poznati po kvalitetu svojih proizvoda i van granica Vojvodine, okupljeni na jednom mestu, nude svoje jedinstvene proizvode po pristupačnim cenama.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com