Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prof. dr Marko Carić: Zadovoljni smo ukazanim poverenjem studenata

Prof. dr Marko Carić: Zadovoljni smo ukazanim poverenjem studenata

  • PDF

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u amfiteatru "Prof. dr Slavko Caić", prvog dana oktobra, upriličio je svečanost povodom prijema studenata u školsku 2014/2015. godinu. Kao i svake godine, studentima se toplim rečima dobrodošlice obratio dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Marko Carić. Tokom svečanog prijema predstvljeni su svi profesori sa kojima ce se studenti susretati tokom studiranja, a svim brucošima dodeljeni su udžbenici za prvi semestar.

Prof. dr Marko Carić, zadovoljan je ovogodišnjim brojem i kvalitetom upisanih studenata, s obzirom na stanje u zemlji i situaciju gde ima sve manje dece i sve više fakulteta, i na žalost, sve više nezaposlenih.
-Iako je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe studente uvek stavljao na prvo mesto, ovakvo stranje u društvu podstiče nas na to da se oko naših studenata još više trudimo, da im tokom studiranja maksimalno pomognemo da iskažu svoje sklonosti, mogućnosti, da im pružimo šansu da se takmiče u oblasti međunarodnog humanitarnog prava, u besedništvu, da se iskažu u naučno-istraživačkom radu, da im obezbedimo relevantnu praksu u sudovima, tužilaštvima, privrednim organizacijama, ili studijski boravak u inostranstvu, kako bi spoznali i iskazali svoje preferencije, i posle fakulteta znali šta će dalje da rade, da imaju dalji plan i percepciju svog razvoja - objasnio je dr Marko Carić.
Pravni fakultet je svojim studentima uvek pružao iznad prosečne uslove, kako bi studenti bili zadovoljni i sigurni da su napravili pravi izbor upisom na pomenuti fakultet na kojem će početi da razvijaju i grade svoju profesionalnu karijeru.
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe je poznat po tome što svake godine unosi neke novine, da li u nove studijske programe ili novine vezane za saradnju sa međunarodnim organizacijama.
-Pored uvođenja novih studijskih programa, kako na osnovnim studijama, tako i na master i doktorskim studijama, takođe proširujemo broj akreditovanih visokoškolskih jedinica, tako da sada imamo akreditovane jedinice u Šapcu, Subotici i u Nišu. Takođe se trudimo da na polju međunarodne saradnje stalno pravimo nove ugovore i realizujemo neke od tih ugovora. Istakao bih i naš napredak, kada je u pitanju prostor. Upravo gradimo amfiteatar, jedno reprezentatvno zdanje koje će biti potpuno u službi studenata, dodao je prof. dr Marko Carić, podsetivši i da izvanredni uslovi za rad podrazumevaju i smeštajne kapacitete, pa se iz tog razloga u sklopu Fakulteta nalazi i kafić i sportski objekti, čime je pružena mogućnost studentima da se iskažu i na drugim poljima, a ne samo u smilsu učenje i nastave. U okviru fakulteta organizuju se i studentski parlamenti, žurke, druženja, sportske aktivnosti i putovanja, kako bi studentima ovaj period života ostao u što lepšem sećanju, da su nešto naučili, ali i da su uživali.
Sve ono što je svetski trend u obrazovanju i ono što je dobro, na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe se realizuje i neprestano nadograđuje. Svetski trend je, između ostalog, velika mobilnost studenata i studijskih programa. To znači da studenti mogu jedan deo studija završiti na jednom fakultetu, drugi deo na drugom, ili osnovne studije na jednom, a master i postdiplomske na drugom, čime se pruža mogućnost studentima da kroz svoj sistem usavršavanja školovanja obiđu više univerziteta, više zemalja, i na taj način steknu različite tipove iskustava. Naš fakultet je pokazao veliko angažovanje u tom pravcu, u skladu sa preferencijom studenata, i otvaranja mogućnosti za takav sistem rada. Kolike su te mogućnosti, može se videti i na upravo postavljenim panoima sa međunarodnim partnerima, i sa domaćim partnerima, gde sve naši studenti mogu da obavljaju praksu, sa kim sarađujemo u oblasti privrede i pravosuđa, tako da mi zaista činimo sve što je u službi studenata, da prihvatimo i da to što pre sprovedemo – naglasio je dr Marko Carić.
Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe se uvek razmišlja na temu šta bi još bilo dobro, šta još treba da se uradi, kako bi se unapredio proces studiranja, kako bi se studenti osećali što prijatnije. Da to studenti cene, pokazali su izborom baš ovog fakulteta, pružili mu poverenje da ih odvede ka njihovom profesionalnom usmerenju, a nastavničkom i stručnom kadru na ovom fakultetu je najveća satisfakcija da su njihovi studenti zadovoljni.
 

Više fotografija pogledajte  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com