Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prof. dr Dragan Soleša poželeo brucošima Fimeka dobrodošlicu u riznicu akademskog obrazovanja

Prof. dr Dragan Soleša poželeo brucošima Fimeka dobrodošlicu u riznicu akademskog obrazovanja

  • PDF

Akademska 2014/15. godina, za studente Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) Privredne akademije u Novom Sadu, zvanično je počela u ponedeljak, 6. oktobra. Dobrodošlicu i prijatan boravak u novoj sredini, nakon intoniranja himne Gaudeamus Igitur, studentima je, po tradiciji, poželeo dekan, prof. dr Dragan Soleša.

-U ulozi dekana, ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, čestitam vam upis na studijske programe našeg fakulteta i početak akademske 2014/15. godine, početak studija, za koji ste se po vašim sklonostima i želji opredelili. Takođe, čestitam Vam početak akademizma i ulaska u riznicu akademskog obrazovanja.
U ime svih nas ovde prisutnih: predsednika Saveta, prodekana, šefova katedri, vaših budućih mentora, nastavnika i saradnika i drugih zaposlenih, želim vama, desetoj generaciji studenata Fakulteta za ekonomiju i unženjerski menadžment, sretnu akademsku 2014/15. godinu – poručio je dr Soleša, koji je potom, studente upoznao sa istorijatom ove visokostručne i naučne ustanove.
-Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment je jedan od prvih nedržavnih nastavno-naučnih ustanova u AP Vojvodini, čiji začeci sežu u 2.000-tu godinu. Danas sa ponosom ističemo da se u sastavu fakulteta nalaze studijski programi za: ekonomiju, inženjerski menadžement u agrobiznisu, ekologiju i informatiku, ukupno petnaest studijskih programa u tri naučna polja i na tri novoa studija (osnovne, master akademske i doktorske studije). Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžement do sada je diplomu osnovnih akademskiih studija steklo oko 1.ooo kandidata, a doplomu master akademskih studija 249 studenata.
Nastavni proces na našem fakultetu podržan je bodovnim sistemom i podrazumeva bodovanje prisustva nastavnom procesu, aktivnostima u nastavnom procesu, kolokvijuma tokom nastavnih procesa, izradom projekata, kao i završnoj proveri znanja. Sve nastavne aktivnosti se evidentiraju, sabiraju i valorizuju.
Bolonjski proces podrazumeva interaktivnost u nastavno-naučnom procesu. Interaktivni odnos podrazumeva koherentnu saradnju u svim oblicima nastavnog procesa između vas i nas nastavnika i asistenata. Ovaj proces podrazumeva vaš stalni angažman u nastavnom procesu. O dužini semestra, toku i oblicima nastavnog procesa, vašim pravima i obavezama i drugim zakonskim propisima, više ćete čuti od vaših mentora.
Dragi studenti, studije koje ste upisali omogućiće vam da stičete znanja kroz kompleksne kognitivne procese: percepciju, učenje, komunikaciju, asocijaciju i rezonovanje. Znanje, koje ćete steći tokom studija na našem fakultetu, koristiće vam za sigurno razumevanje materijalne i duhovne stvarnosti, ali i sticanje kompetencija koje će vam obezbediti status najboljih i struci. Ovom prilikom citiraću Alberta Švajcera, nemačkog filozofa, lekara, pisca i nobelovca, koji je rekao: „Ako je ispravno shvaćena, nauka leči čoveka od njegove oholosti, jer mu pokazuje njegove greške.“ Znanje, koje ćete ovde steći, pruža vam mogućnost da radite i gradite sopstvenu budućnost, ali i budućnost naše države, Republike Srbije.
Mudar znači i pametan. Znanje se stiče. Fakultet je poslednja stepenica u sticanju sistematskog znanja, iskoristite je. Mi smo tu da vam pomognemo. Pitajte nas.
Želimo Vam uspeh, sreću i zdravlje. Obradujte uspesima sebe, vaše roditelje, ali i nas.
Hvala – rekao je dekan, prof. dr Dragan Soleša.
Potom je usledilo predstavljanje nastavnog kadra i dodela knjiga za prvu godinu, a odmah nakon toga i prvi časovi u novoj školskoj godini.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com