Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Ruski turoperatori oduševljeni Zlatiborom

Ruski turoperatori oduševljeni Zlatiborom

  • PDF

Predstavnici 15 ruskih turističkih agencija, predvođeni turoperatorom iz Mosve „7-tur“ posetili su Zlatibor 5. i 6. oktobra i bolje se upoznali sa turističkom ponudom ovog planinskog centra. Poseta turoperatora iz Rusije jeste rezultat saradnje koju su na sajmu turizma u Moskvi uspostavili Turistička organizacija "Zlatibor" i ruska agencija „7-tur.“

Na poziv Turističke organizacije "Zlatibor" agencije iz Rusije su odgovorile pozitivno i njima su u predhodna dva dana prezentovani turistički potencijali Zlatibora.
Pored centra Zlatibora, sa predstavnicima Turističke organizacije „Zlatibor“ obišli su Stopića pećinu, Staro selo i Muzej Pletilja u Sirogojnu, vodopad u Gostilju i Drvengrad u Mokroj Gori.
Gosti iz Rusije bili su zainteresovani za smeštajne kapacitete na Zlatiboru i posetili su hotele, sa kojima žele da ostvare saradnju u narednom periodu. Nakon obilaska turističkih znamenitosti Zlatibora turoperatori su iskazali veliko zadovoljstvo viđenim i zaključili da Zlatibor poseduje ogroman turistički potencijal i izuzetno bogatu i sadržajnu ponudu. To je potvrdila i predstavnica agencije „7-tur“ Elena Dobrovoljskaja, čija agencija je već uvrstila Zlatibor u svoju ponudu.
Poslednjih meseci na Zlatiboru je primetan veći broj ruskih turista, a u narednom periodu očekuje se da će ih biti sve više, s obzirom da Turistička organizacija priprema prezentacije u nekoliko ruskih gradova na kojima će predstaviti celokupnu turističku ponudu ovoga kraja.
U međuvremenu, turistički radnici Zlatibora nastavljaju da intenzivno rade na unapređenju turističke ponude i ulepšavanju najposećenije i najpopularnije srpske planine, kako našim, tako i inostranim gostima. Tako se u okviru projekta prekogranične saradnje "Kroz kulturu i turizam za bolje partnerstvo", finansiranom od strane EU kroz Program prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora, koji sprovode Turistička organizacija Zlatibor sa strane Republike Srbije i Eparhija Budimljansko - nikšićka i Turistička organizacija Plužine sa strane Crne Gore, privode kraju građevinski radovi na rekonstrukciji sobrašica u kompleksu crkve brvnare u Jablanici, kao i na rekonstrukciji parohijskog doma, izgrađena su dva vidikovaca, zatim je rađeno na ograđivanju čitavog kompleksa kao i uređenje pristupnog puta do samog kompleksa sa kompletnom turističkom signalizacijom. U završnoj fazi je štampa monografije o kulturnom i verskom nasleđu Zlatibora koja će obuhvatiti i prirodne resurse ovoga kraja. U okviru projekta štampani su katalozi i flajeri, a sve u cilju promovisanja projekta. Krajnji cilj je uvođenje u funkciju turizma celog kompleksa crkve brvnare u Jablanici.
Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor i menadžer ovog projekta, istakao je na nedavno održanoj konferenciji za medije, da je saradnja sa partnerima na ovom projektu, samo nastavak dobre saradnje i da su već ostvareni dogovori da se pripremi i novi projekat, čime će se veze između Srbije i Crne Gore, koje odavno postoje, još više učvrstiti, pa će to biti prilika za obe destinacije da se sve zahtevnijim inostranim turistima ponudi još šira lepeza usluga.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com