Sat03062021

Poslednja izmena:01:16:09 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zlatar, turistička destinacija koju treba iskusiti

Zlatar, turistička destinacija koju treba iskusiti

  • PDF

Sa ciljem da obogati turistički sadržaj planine Zlatar TSC "Zlatar" je pristupio kompletnoj rekonstrukciji hotela "Panorama" kapaciteta 215 ležajeva, sadržaja prilagođenog potrebama savremenih turista, omladine i dece školskog uzrasta. Vrata svog objekta otvorio je i “Zlatarski Zlatnik”, jedan od renomiranijih objekata na Zlataru, a posetiocima su na raspolaganju i hotel "Jelena", vile: "Darija", "Zorka", "Diva", Kuća za odmor "Zlatar Kuća" i mnogi drugi pružaoci privatnog smeštaja.

Boravak turista na ovoj planini upotpunjen je postavljanjem ADRENALIN parka, drugog po veličini u Srbiji, u neposrednoj blizini hotela "Panorama", namenjenog svima koji vole zabavu, avanturu, provod. Za letnju sezonu pripremljene su prstenaste staze za šetnje po planini i turistima su obezbeđeni bicikli koje se iznajmljuju u hotelu "Panorama". Posetiocima koji vole grupne (zajedničke) sportove, na raspolaganju su otvoreni tereni za fudbal, košarku i odbojku, ali i zatvorena sala za vežbanje u okviru hotela.
Seoska domaćinstva opštine Nova Varoš su spremna da prihvate goste koji nameravaju da svoje odmore provedu u seoskom ambijentu uživajući u potpunoj udobnosti ruralnih područja.
Kao i do sada, Specijalni rezervat prirode "Uvac" sprovodi edukativne plovidbe, krstarenja uvačkim jezerima za sve ljubitelje beloglavog supa i nedirnute prirode, a na Zlatarskom jezeru otvoren je Vizitorski centar uz koji je izgrađen teren za odbojku na pesku, a postavljena je i pontonska plaža sa bazenom za decu.
Kada se oporavi telo, vreme je da se nahrani duša. Nova Varoš posetiocima nudi bogato kulturno-istorijsko nasleđe, svedočanstvo o susretu različitih kultura i religija. Posebnu dragocenost čine crkve brvnare i manastiri - "Dubnica", "Kozme i Damjana", "Joakima i Ane" ... Vekovno prisustvo Otomanske imperije obojilo je ovaj prostor multikulturalnošću, ostavljajući brojne spomenike islamske kulture: džamiju, mezare, šedrvane... Posetioci ljupke varoši mogu uživati i u izložbama Zavičajnog muzeja i Galeriji "Kvadratura kruga".
Zlatarske manifestacije: Zlatarfest, Zlatarska sirijada, Sabor pevanja izvika i smotru folklora i narodnog stvaralaštva Zapadne Srbije, izložba Zlatne ruke Zlatara, neka su od dešavanja koje upotpunjuju turističku ponudu ovog kraja. TSC "Zlatar" na ovaj način poziva sve da dođu i uživaju u prirodnim lepotama i turističkoj ponudi opštine Zlatar i da provere zašto je beloglavi sup izabrao baš Zlatar za svoj dom.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
0 #1 dejan 07-12-2014 10:06
Imao sam tu privilegiju da posetim ZLATAR,da provedem 11 dana u Hotelu Panorama i da se uverim u sve blagodeti koje ovo turisticko mesto poseduje.Sve je na najvisem nivou i pravi je raj za odmor,osoblje u hotelima Zlatar i Panorama je toliko prijatno da su u svakom trenutku tu da vam pomognu ,izadju u susret i upute vas u sve ono sto vas zanima.Mirno mesto i pravi raj za odmor i rekreaciju.Preporucio bih svima da posete Zlatar ,necete se pokajati ,cak sta vise smatram da pola gradjana Srbije i nezna kakve prirodne lepote i blagodeti nudi Zlatar i Nova Varos.
Citiraj
 

Dodaj komentar