Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Rajan Rolands u poseti Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment

Rajan Rolands u poseti Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Savetnik za odnose sa javnošću Američke ambasade u Srbiji, gospodin Rajan Rolands, posetio je u utorak, 02.12.2014. godine, Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu, i tom prilikom održao studentima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe kratko predavanje o značaju internship-a, volontiranja, work and travel programa i drugih oblika dodatnog usavršavanja koja se najčešće realizuju upravo za vreme perioda studiranja.

Takođe, gost predavač dao je pozitivne primere prakse u Americi po pitanju organizovanja, sprovođenja i uopšte učešća mladih ljudi – studenata u takvim i sličnim programima, dajući za primer svoje lično iskustvo sa volontiranjem u bolnici i kod advokata, istakavši sve prednosti i koristi koje studenti mogu da steknu angažovanjem na nekom od pomenutih programa. Gospodin Rajan ukazao je studentima i na presudni značaj navedenih programa za razvoj ličnih i profesionalnih kompetencija, naravno uz kvalitetno formalno obrazovanje.
Nakon obraćanja studentima Rajan Rolands sastao se sa prof. dr Draganom Solešom, dekanom Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i prof. dr Vladimirom Medovićem. U razgovoru koji je usledio ne samo službenog predstavljanja Fakulteta već i otvaranja pitanja o mogućnostima dalje saradnje i internacionalizacije Fakulteta, kao sledećem koraku ka unapređenja kvaliteta rada Fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com