Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM SEOSKI TURIZAM Dodeljeni grantovi za kragujevačka seoska domaćinstva

Dodeljeni grantovi za kragujevačka seoska domaćinstva

  • PDF

U svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca, u sredu, 3.12.2014. godine, potpisani su Ugovori o dodeli grantova za podsticaj razvoja seoskog turizma sa pet domaćina koji se ovim poslom već bave ili su tokom ove godine kategorisali domaćinstva.
Podsticajna sredstva će dobiti domaćini Ivan Dimitrijević iz sela Drača, Svetlana Cvetković iz Petrovca, Siniša Dimović iz Velikih Pčelica, Jelena Pavlović iz Vlakče i Milomir Cicić iz Stragara. Sa njima je u ime grada Kragujevca ugovor potpisao Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

Ukupna vrednost potpisanih ugovora je milion dinara, odnosno svakom domaćinstvu će pripasti po 200.000 dinara. Domaćini treba da ulože sredstva u poboljšanje kvaliteta usluga u turističkom domaćinstvu kroz opremanje ili renoviranje smeštajnih kapaciteta. Novac je obezbedio grad Kragujevac, kao partner na projektu.
Ovo je poslednji korak u realizaciji projekta “Podsticanje ruralnog turizma za održivi lokalni ekonomski razvoj“ čiji je nosilac Razvojni biznis centar a partner, pored lokalne samouprave, Gradska turistička organizacija. Projekat, koji je počeo na Sajmu turizma u novembru prošle godine krunisan je na najbolji mogući način dodelom podsticajnih sredstva, sa krajnjim ciljem da bude unapređena ponuda seoskog turizma na teritoriji Kragujevca.
Još jedan značajan rezultat projekta je nedavno usvojena Strategija razvoja turizma grada Kragujevca 2015-2020. godine koja će dati smernice i putokaze u kom pravcu treba da se razvija turizam grada u narednom periodu.
Autor: Emina Vidosavljević
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com