Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad posećuje sve više turista

Novi Sad posećuje sve više turista

  • PDF

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, Novi Sad je u prvih deset meseci ove godine ostvario rast kako dolazaka, tako i noćenja domaćih i stranih turista.
U pomenutom periodu ukupni dolasci turista porasli su za 12.2% . Od januara do kraja oktobra ukupan broj noćenja izražen u procentima izgleda ovako: Novi Sad beleži porast noćenja ukupno domaćih i stranih turista za 13,5 % (od toga noćenja domaćih turista za 11,1%, a stranih za 14,7%) u odnosu na isti period prethodne godine.
Prema podacima iz Info centara TONS-a, u Novi Sad je oktobru posetilo najviše stranih turista iz Rusije, Turske, Poljske, Italije, Nemačke, Hrvatske…

Interesantno je pomenuti da je kada je o aspolutnim ciframa reč, u Novi Sad od početka godine došlo ukupno 111.793 domaćih i stranih turista, koji su do kraja oktobra ostvarili 229.263 noćenja (domaći i strani turisti zajedno).
Ukoliko se ovi podatci uporede sa prošlogodišnjim prometom turista u Novom Sadu za 12 meseci, koji su iznosili 117.499 dolazaka i 240.512 noćenja, može se već sada doneti smeo zaključak da će i do kraja ove godine bit ostvaren značajan rast kada je reč o dolasku i noćenju domaćih i stranih turista u Novom Sadu. Ovo uverenje potkrepljuje činjenica da je npr. samo u oktobru ostvareno ukupno preko 25.000 noćenja, kao i da je poznato da su brojni hoteli dogovorili noćenja za Novu godinu u Novom Sadu već tokom prve polovine godine, što potvrđuje da je Novi Sad veoma atraktivna turistička destinacija, sa raznovrsnom ponudom za raznovrsne potrebe turista.
Tihana Putin, PR & EVENTS
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com