Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Novi Bečej podržala manifestaciju Manić-Tisa 63

Turistička organizacija Novi Bečej podržala manifestaciju Manić-Tisa 63

  • PDF

Igor Balmazović iz Turističke organizacije opštine Novi Bečej je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak, 4. decembra, u Svečanoj sali Skupštine opštine Novi Bečej, kojom je najvaljena predstojeća treća Svetska manifestacija u pecanju zimskog manića “Manić-Tisa 63”, koja će se održati od 12.-14. decembra kod Tiske brane, u kampu Kluba “Tisa 63”, imao je samo reči hvale.

-U Novom Bečeju posle dinamične letnje sezone, imamo veliku prazninu, što se tiče turističke ponude. Ovo je jedna divna manifestacija koja je nama potrebna da bi ljudi upoznali Novi Bečej i zimi. Turističku organizaciju čini uigran tim kojem ni organizacija Gospojine ne predstavlja veliku teškoću, jer to godina radimo i radimo sve bolje i bolje, a volimo nove izazove poput ovog koji sledi, jer novu manifestaciju shvatamo kao još jednu priliku za dokazivanje - rekao je Igor Balmazović. On je dodao da je manifestacija „Manić-Tisa 63“ dobro zamišljena, i dva prethodna puta jako dobro organizovana, ali da vidi prostor da ona postane i veća i bolja i da se nada da će uskoro organizatori imati problema sa brojem učesnika i mestima gde će takmičari da pecaju.
U Srbiji je mnogo manifestacija, neko će reći i previše, ali malo onih vezaniih za reku. To se naravno ne odnosi na Novi Bečej koji je primer dobre prakse kako se jedan grad može nasloniti na reku, a reka približiti gradu. Sve manifestacije u Novom Bečeju su i okrenute Tiskom keju i reci, a jedna joj je i posvećena: „Tisa reka ljubavi“, koja se održava sredinom juna u vreme cvetanja reke.
-Mi volimo našu Tisu, a pre svega je poštujemo. Tisa je nama centar grada. Stanovnici Novog Bečeja mnogo ulažu u njeno uređenje, imamo najlepši kej na celom toku Tise, uređen pristan.. Klub ljubitelja reke Tise 63 sprovodi niz akcija na sređivanju njenog priobalja tokom cele godine, i ona nam vraća svojom lepotom. Naša obaveza prema toj reci je i da što više mladih edukujemo u tom pravcu. Osim Novog Bečeja i selo Kumane, kod Starog hrasta izlazi na reku Tisu, deo obale koji je takođe uređen, i imamo plan da i dalje tu našu reku koristimo na način koji treba i da naučimo i druge kako to da rade – najavio je gospodin Balmazović, uz napomenu da je upravo manifestacija “Tisa reka ljubavi” potvrda brige Novobečejaca o svemu vezanom za reku, jer Tiski cvet živi u samo u čistoj vodi, a za čistoću reke su žitelji Novog Bečeja direktno odgovorni. Taj prirodni fenomen koji svake godine žitelji Novog Bečeja obeležavaju jednom romantičnom manifestacijom, dešava se samo na reci Jangcekjang i Tisi (uglavnom u Srbiji), i nigde više u svetu.
Zato će Turistička organizacija opštine Novi Bečej dati svu potrebnu medijsku i logističku podršku sjajnoj manifestaciji „Manić-Tisa 63“, jer se bavi rekom na pravi način i daje primer mlađim generacijama kako da se ophodne prema njoj.
Završna svečanost ove manifestacije će biti održana u hotelu „Tiski cvet“, što takođe potvrđuje povezanost manifestacije i grada. Time će se ovaj događaj dobiti jedan novi kvalitet, a to je i mogućnost da za njega sazna i da se zainteresuje što veći broj ljudi.
Turistička organizacija opštine Novi Bečej ovom manifestacijom na najlepši način završava ovogodišnju turističku ponudu, jer posle nje dolazi samo Deda Mraz.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com