Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA CNN o EXITu: Od studentskog pokreta do najboljeg evropskog festivala!

CNN o EXITu: Od studentskog pokreta do najboljeg evropskog festivala!

  • PDF

Najpoznatiji svetski medijski servis, CNN objavio je priču o nosiocu prestižne titule “Najbolji evropski festival”, EXITu, nazvavši našu najpoznatiju muzičku manifestaciju “živopisnom proslavom muzike smeštenom u kutak starog kontineta koji je poznatiji po turbulentnoj istoriji, nego po progresivnim muzičkim bitovima”.

CNN ističe da je EXIT postao nezaobilazna stavka na turnejama najpoznatijih svetskih muzičara, pa su tako o festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi u superlativu pričali članovi benda The Prodigy, ali i basista sastava Duran Duran, koji je naveo da mu je svirka na EXITu jedna od najznačajnijih u karijeri.
Poseban akcenat stavljen je na činjenicu da je EXIT od studentskog pokreta i bunta čitave jedne generacije, tokom godina prerastao u jednu od najznačajnijih manifestacija u regionu, osvojivši ove godine titulu “Najbolji evropski festival” , dok je nedavno ponovo nominovan za istu nagradu u konkurenciji najznačajnijih festivala u Evropi. Istaknuto je da je baš EXIT događaj koji je povratio Srbiji kosmopolitski duh nakon 2000. godine.
Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala, u intervjuu datom poznatom medijskom servisu naveo je da je najveći uspeh festivala neverovatna atmosfera koja je prisutna od samog osnivanja, pa sve do danas, zbog koje su mnogobrojni izvođači o novosadskom festivalu imali samo reči hvale: “Uobičajeno je da nam muzičke zvezde nakon nastupa kažu da su osetili nešto potpuno drugačije u odnosu na druge koncerte, da im je to najbolja svirka te godine, mnogi nam kažu i - najbolji nastup u životu!”
U članku CNN-a navedeno je i da je, po proračunima Vlade Srbije, EXIT Srbiji kroz turizam doprineo sa više od 125 miliona dolara, dok se procenjuje da je godišnji PR doprinos festivala našoj zemlji oko 87 miliona dolara.
U zaključku teksta navode se reči Dušana Kovačevića o budućnosti festivala: “Želimo da se razvijemo u festival kreativnosti. Muzika će, naravno, uvek biti u prvom planu, ali kad ljudi dođu na festival, oni žele da slave život”,
Originalni članak možete pročitati na: http://edition.cnn.com/2014/12/11/world/europe/exit-festival-serbia-novi-sad/index.html?sr=sharebar_facebook

Bojana Kozomora, PR EXITa

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com