Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Kratkometražni film Sjene oduševio novosadsku publiku

Kratkometražni film Sjene oduševio novosadsku publiku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Premijera filma „Sjene“ mladog autora Miloša Ljubomirovića, održana je 10.12.2014. godine u velikoj sali bioskopa Arena Cinepleks, u organizaciji Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

Film "Sjene" je master rad Miloša Ljubomirovića na Fakultetu Dramskih umetnosti, koji je proistekao iz ideje da se na pravi način da doprinos obeležavanju stogodišnjice Sarajevskog atentata i početka Prvog svetskog rata, što je i Pravni fakultet za privredu i pravosuđe odlučio da podrži.
Kratkometražni film „Sjene“ govori o sudbini Mladobosanaca nakon atentata za vreme služenja zatvorske kazne u Češkoj. „Sjene“ su film o ljudskoj dobroti, o potrebi mladića da pomognu svom narodu, o stradanju, o slobodi.
Glavne uloge u filmu igraju Nebojša Glogovac u ulozi psihijatra Maritina Papenhajma, Nikola Rakočević u ulozi Gavrila Principa i Aleksandar Radojičić u ulozi zatvorskog čuvara Františeka Lebla. Pored navedenih u filmu glume još i Dragan Petrović Pele i Luka Mijatović.
Povodom premijere filma, publici su se obratili pored Ljubomirovića, istoričar, prof. dr Dejan Mikavica i glumac Nikola Rakočević, koji su napravili uvod u prvu projekciju filma „Sjene“ u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com