Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back KULTURA MUZIKA Kulturno sklonište, radionica dobrog ukusa

Kulturno sklonište, radionica dobrog ukusa

  • PDF

Osmi koncert Centra za muzičko obrazovanje Kulturno sklonište, održan je 18. decembra u novosadskom Studiju „M“, pred salom prepunom roditelja, prijatelja i sve većeg broja poštovalaca kvalitetnog rock’n’roll zvuka.
Koncert je otvorio nastup 22 mališana starosti od 3 do 10 godina, polaznika Male škole rock’n’roll-a, koji su uz klavirsku pratnju Une Belušević izveli pesme „Deda Mraze“ i „Krokodil Gena“, a duo Nataša Jović i Filip Gačević otpevali „Princezu“ (koje u orginalu izvode Slađana Milošević i Dado Topić). Na kraju su sa gostom na koncertu, Nikolom Katuševskim iz Beograda, otpevali Sving bajku (Marčelo), a novosadski horić je tom prilikom dokazao da u potpunosti može da parira nešto poznatijem beogradskom dečjem horu „Kolibri“.
Solisti, talentovani četrnaestogodišnjak Miloš Petković na bubnjevima, Sofija Šrek i Gorica Šutić za kvalivijaturama i vokal, te Vukašin Višković koji je bravuroznim sviranjem kompozicije „Život Cigana“ na akustičnoj gitari, podigao publiku na noge, oduševili su prisutne.

Ostali učesnci, gitaristi: Rajko Dmitrović, Aleksa Babić, Danijel Farago, Đorđe Brborić, Dunja Papić i Marko Babić, Gala Uskoković, Milica Belić, Nikola Vlajić, Tomislav Maksimović, Nikola Nikić, Vasilije Zečević, Dušan Knežević; basisti: Ivan Molnar i Igor Milošević; bubnjari: Božidar Ilić, Boris Stefani, Toni Maletin, Nikola Katuševski; klavijaturisti: Sofija Šrek, Katarina Garovnikov i Marija Knežević; te vokalni izvođači Nikola Rončević, Aleksandra Jevtić, Anastasija Anja Maksimović, Katarija Garovnikov, Teodora Stanković, Jovana Seležan, Katarina Tenjović, Gorica Šutić, Daniel Dobromirov, Mila Spasojević, Milan Korać, uz svesrednu podršku na bini i iza nje, Petra Jelića, Mihajla Oklobdžije, Vladimira Samardžića, Nenada Kojića, Baneta Tomića, Svetlane Cece Palade, Aleksandre Berček Jelić i Bube Obradović, kroz tridesetak kompozicija (među kojima: In the Summertime, Apache, True Colours, My Kind of Love, The Trooper, Cheap Sunglasses, Cross Town Traffic, Jumping jack Flash i dr), u dvoipočasovnom kvalitetnom programu, priuštili su publici jedinstven užitak.
Na koncertu su po prvi put nastupili Marko Škrbić (poznati novosadski dizajner) i Petar Sutarić na gitari, te Dragan Miljević (klavijature) i Vuk Miljević (gitara), otac i sin, ne retka kombinacija u ovom Centru. Naime, Andreju Plesničaru se ispunila želja da nastupi sa svojim ocem, Božidarom Larijem Plesničarom (obojica na gitari), koji je svojevremeno svirao u „Lutalicama“, i „Siluetama“, u kojima ga je zamenio Dragi Jelić. Uz Dušana Kneževića (gitara) u funkciji animatora, bila je njegova ćerka Marija, a Nikola Katuševski, koji se predstavio glasom i za bubnjevima, sestrić je Petra Jelića.
Kulturno sklonište sve više postaje i rasadnik velikih talenata kao što su npr. Teodora Stanković, trinaestogodišnjakinja sa internacionalnim nastupima, koje je započela pre dve godine na „Euro stars“ festivalu na Malti (II nagrada), nastavila ove godine na festivalima u Amatiju (Kazahstan) i Moskvi (I nagrada), a na nedavno održanom festivalu„Riška simfonija“ održanom u Rigi (Letonija) osvojila je Grand prix sa kompozicijom „I have nothing“ Vitni Hjuston. Pored pevanja kod Cece Palade, Teodora Stanković nedavno je počela da pohađa i časove klavijature kod Baneta Tomića. Tu je i Gorica Šutić, devojka koja svira klavijature i peva, a svoje školovanje planira da nastavi u Beču ili Holandiji. Tu su i mnoga druga deca velikih potencijala i različitih aspiracija, voljna da svoje talente i slobodno vreme upotrebe na mudar i svrsishodan način.
Po završetku koncerta, svoje kulinarsko umeće, na zadovoljstvo svih prisutnih, prikazali su učenici Centra za muzičko obrazovanje Kulturno sklonište, Vuk i Dragan Miljević (Podrum Miljević) iz Starih Ledinaca.

Više fotografija možete da pogledate  o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com