Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TOO Ruma spremna za promociju novih brendova

TOO Ruma spremna za promociju novih brendova

  • PDF

Nekada vašar (koji je ustanovljen 10. oktobra davne 1747. godine), a u skorije vreme Rumfest (manifestacija posvećena vinu, rakiji, domaćoj hrani i očuvanju sremske tradicije), Borkovačko jezero (veštačka akumulacija bogata ribom), Bara Trskovača kraj Platičeva (stаvljenа pod zаštitu rаdi očuvаnjа prirodnih mrestilištа retkih аutohtonih vrstа ribа linjаkа i zlаtnog kаrаšа, kаo i stаništа kаrаkterističnih bаrsko-močvаrnih ekosistemа i močvаrne vegetаcije nа utrinаmа (trstici, ševаri, šаševi, grupаcije bаrske vrbe), samo su neke od asocijacija na opštinu Ruma u „koju vode svi putevi“..

Staru 2014-tu godinu Rumljani su okončali četvrtom po redu Božićnom ulicom, koja se održava od katoličkog do pravoslavnog Božića. Ispunjen raznorodnim aktivnostima i sadržajima, ovaj dvonedeljni ulični bazar se sve više okreće deci. Sve je više novogodišnjih predstava za decu, oslikavanja, animacija, a organizovan je, u saglasnosti sa osnovnim školama na teritoriji opštine i Predškolskom ustanovom „Poletarac“, konkurs u tri starosne kategorije, na temu novogodišnja čestitka, gde je glavna nagrada bilo štampanje pobedničkih radova. Uz zanimljive sadržaje za odrasle, sa mnogobrojnim izlagačima vina, rakije, meda, zimnice, kolačia, umetničkih i narodnih rukotvorina, novogodišnjim ukrasima i knjigama i prigodnim programom, Rumljani su ispratili staru i dobro raspoloženi dočekali Novu, 2015-tu godinu.
U Zavičajnom muzeju Ruma, Legat Feđe Soretića, poslednjih dana 2014-te, otvorena je izložba fotografija rumskog fotografa Đanija Bardotija kao rezultat saradnje sa Turističkom organizacijom opštine Ruma. Naime, reprezentativne fotografije talentovanih umetnika našle su se u brošurama, katalozima i ostalom promotivnom materijalu TO. Na taj način nekolicina umenika dobila je pravo izlaganja svojih fotografija u prestižnom prostoru i atraktivnim terminima.
Mirjana Vujasinović direktorka jedne od najmlađih TO u Srbiji, osnovane 2011. godine, govori o brojnim i kontinuiranim aktivnostima TOO Ruma tokom 2014/15. godine.
-Trudimo se da pratimo trendove i shvatili smo da je danas veoma važno da sve naše aktivnosti, događanja, kao i planovi, prikažu na našem sajtu i društvenim mrežama, a zahvaljući dobroj komunikaciji sa sedmom silom uspeli smo da naš grad od vašarišta uzdignemo do grada bogate i raznolike ponude.
Grad Ruma ima mnogo toga da pokaže, ali na žalost, još uvek pričamo na nivou potencijala, i još uvek nemamo konkretan turistički proizvod. Da bi se napravio neki brend treba da prođe dosta vremena, ali smo mi pokušali da intenzivnim angažovanjem napravimo nekoliko. Mislim da će brend naše opštine postati mlado zaštićeno stanište Bara Trskovača, na čijoj revitalizaciji je poslednjih godina dosta urađeno.
Borkovac je biser naše opštine i nadam se da će se i tu neke stvari pokrenuti, pre svega na rešavanju imovinsko pravnog statusa.
Nadomak sela Hrtkovaca nalazi se značajan arheološki lokalitet Gomolava, pored kojeg se organizuje manifestacija "Rim¬ski dani" sa ciljem da se promoviše jedno od najstarijih ljudskih naselja na ovim prostorima i uz obilje hrane, pića i muzike, obeleži završetak rodne godine, krajem septembra.
U ataru sela Donji Petrovci, na mestu zvanom Gradina, vekovima leži, u svet¬skim razmerama, nepro¬cen¬jivo arhe¬ološko blago – rim¬ski grad Basi¬jana za koji se čulo, a tek će se čuti, zah¬valju¬jući man¬i¬festaciji „Basi¬jana - Rim¬ski grad“.
Međutim, TOO Ruma se trenutno priprema za Sajam turizma u Beogradu, zajedno sa kolegama iz turističkih organizacija Srema. Saradnju smo započeli pošle godinem upravo pred Beogradski sajam, sa idejom da putem zajedničkih nastupa predstavimo Srem, jer svi smo deo jednog jedinstvenog i nedeljivog regiona.
Osim odlične povezanosti sa turističkim organizacijama u Sremu, imamo dobru komunikaciju i na nivou Vojvodine. Ruma se nalazi na strateški važnom putu kroz kulturu i istoriju srpskog naroda u srednjem veku, i nemoguće je doći do fruškogorskih manastira (Staro i Novo Hopovo, Vrdnik, Krušedol, Grgeteg, Jazak, Mala i Velika Remeta) a da se ne prođe kroz grad - zaključila je Mirjana Vujasinović.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com