Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija opštine Žabalj spremno dočekala 2015.

Turistička organizacija opštine Žabalj spremno dočekala 2015.

  • PDF

Nova 2015-ta u opštini Žabalj počela je dinamično i svečarski proslavom Badnje večeri, paljenjem badnjaka i vatrometom u Gospođincima (6. januara), vertepom i vertepašima koji pronose vest o rođenju Hrista u Čurugu, a nastavljena je sa plivanjem za Krst časni 19. januara u Žablju. A kako ocenjuje prošlu, i šta su sve u turističkoj organizaciji planirali u ovoj godini, njena direktorka, Marija Čupić, kaže: -Turistička organizacija opštine Žabalj će 2014-tu godinu pamtiti po dobru, kao godina u kojoj je napravljen određen iskorak u turizmu.

Prošlu godinu smo započeli promotivnom kampanjom “Gastronomija opštine Žabalj”. Povodom toga, za Sajam turizma u Beogradu, izdali smo brošuru u kojoj su predstavljeni svi restorani na teritoriji opštine sa konkretnim ponudama. Drugi deo kampanje odnosio se na promociju aktivnog odmora. Poznato je da se u Žablju nalazi Golf klub „Centar“. Prošlog leta su počeli radovi na izgradnji još 9 rupa, a završetak radova planira se ovog leta, kada će tereni biti spremni za sva međunarodna takmičenja. U junu 2014. godine održan je i treći golf turnir opštine Žabal „Žabalj open“, koji je okupio veliki broj igrača. U okviru turnira organizovan je Dan otvorenih vrata (Golf demo dan), gde su ljudi iz sveta turizma, turstičkiih organizacija i turističkih agencija, kao i turoperatori, mogli da čuju i nauče osnovne elemente ovog sporta i da naprave prve korake u golfu. To je značajno jer kada je reč posebeno o kongresnom turizmu, stranci koji dolaze u našu zemlju, imaju potrebu za igranjem golfa. Uz fudbal i košarku, golf okuplja najveći broj sportista i rekreativaca u svetu, a golf tereni su u svetu (a sve više i kod nas) stecišta uspešnih poslovnih ljudi. Pošto je GK u Žablju jedni u zemlji koji ispunjava najviše standarde za upražnjavanje ovog sporta, ovo je bila prilika da svi u okruženju upoznaju pogodnosti koji se ovde pružaju (uz terene i restoran sa odličnom kuhinjom, prostorom za odmor) i kao takvog da ga uvrste u sve programe turstičkih agencija u Srbiji.
U novembru je u Žablju organizovana peta vinska manifestacija „Nova vina Potisja“, koja je opravdala svoje postojanje.
U Turističkoj organizacija opštine Žabalj uveliko su počele pripreme za Sajam turizma 2015-te u Beogradu, na kojem ćemo nastupiti sa TO Zrenjanin pod motom „Tisa-reka koja spaja“. Koncept se biti sličan onom iz prethodne godine, na kojem ćemo dalje promovisati gastronomiju i aktivan odmor u našoj opštini. Nastup će biti tematski, pa će jedan dan biti predstavljen GK „Centar“, drugog dana biće rezervisan za gastronomiju-restorane, a jedan dan za vinsku priču iz ovog kraja - rekla je Marija Čupić.
Plan TOO Žabalj je da u toku ove godine otvori Info centar, koji bi bio situiran na golf terenima. Tako bi sve grupe gostiju koji namenski dolaze u ovu opštinu, ili prolaze kroz nju, mogle da svrate na terene Golf „Centra“, s obzirom da je klub svojevrsna atrakcija, a nalazi se uz magistralni put Novi Sad-Žabalj. Iz kluba gosti bi mogli da odluče koji će turistički lokalitet da obiđu u ovoj, ali i u susednim opštinama, tako da bi GK“Centar“ imao funkciju regionalnog servisa.
U TOO Žabalj se takođe nadaju većem broju smeštajnih kapaciteta u domaćoj radinosti. Danas je u opštini Žabalj registrovana samo jedna kuća za izdavanje iako većina restorana svoju ponudu dopunjuju tako što grade prenoćišta. Veći broj smeštajnih jedinica potreban je posebno u letnjim mesecima, s obzirom da se na teritoriji Žablja nalaze Parkovi prirode „Stara Tisa“ i „Jegrička“, ali i populano kupalište na Staroj Tisi.
Krajem godine je pušten u rad i novi web sajt TOO Žabalj www.visitzabalj.org http://www.visitzabalj.org, a planira se dinamičnija reklamna kampanja, pa se nemojte iznenaditi ako na bilbordima u Beogradu i Novom Sadu, ili na nekom autobusu gradskog prevoza pročitate poziv da posetite ovaj lep kraj.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com