Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Uspešno sproveden projekat Energija je svuda oko nas

Uspešno sproveden projekat Energija je svuda oko nas

  • PDF

“Energija je svuda oko nas“ je manifestacija koja se odvijala u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini tokom 2014. godine. Ova akcija je realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Organizator i realizator je bio Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike.

Ovim projektom trebalo je da se ukaže, ne da energije ima u izobilјu, već da oko nas postoje razni izvori i razne mogućnosti da se do nje dođe, a koje do sada nismo koristili, kao i efekti štednje.
S obzirom da su prethodne realizacije projekta zadovolјile i prevazišle očekivanja, ova je još više doprinela promociji postavlјenog cilјa. Projekat je inoviran i obogaćen na bazi sugestija i iskustava iz prethodne realizacije.
Manifestacije u koje su bila uklјučena deca predškolskog uzrasta i učenici osnovnih i srednjih škola predstavlјaju najcelishodniji put ka razvijanju odnosa prema energiji koja je sve veći problem civilizacije.
Za učešće u projektu škole su se prijavlјivale organizatorima projekta koji su pratili dinamiku realizacije prema usvojenim fazama realizacije. Oblasti u kojima su učesnici nastupali su: Alternativni i obnovlјivi izvori energije; Mere štednje energije i Ekologija, upravlјanje otpadom i energija.
Učesnici projekta svoja rešenja su davali u nekom od modaliteta za koji su se slobodno opredelјivali: Modeli ili makete; Multimedijalne prezentacije: Literarni radovi; Likovni radovi i Fotografije
Na završnoj manifestaciji nagrađeni učesnici će demonstrirati svoje kreacije i rešenja do kojih su došli u toku akcije. Biće predstavljani prikazi projekata, multimedijalnih prezentacija i literarnih sastava, priređena Izložba i demonstracija modela i maketa, kao i Izložba likovnih radova i fotografija.
Na završnoj svečanosti zakazanoj za četvrtak, 29.01.2015. godine u 12 časova u holu zgrade Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine (Bulevar Mihajla Pupina 16, Novi Sad) biće proglašene najbolјe osnovne i srednje škole u Vojvodini. Najbolјim pojedincima i školama će tom prilikom biti uručene nagrade. Dve najbolјe škole sponzor nagrađuje sa računarskim konfiguracijama i vrednim knjigama, a učenicima i mentorima će biti dodelјene takođe vredne nagrade.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com