Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Aktivnosti Univerziteta Privredna akademija predstavljene medijima

Aktivnosti Univerziteta Privredna akademija predstavljene medijima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Prvo druženje predstavnika medija i predstavnika Univerziteta Privredna akademija, Pravnogfakulteta za privredu i pravosuđe i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment održano je u petak, 06.02.2015. godine. Na ovom susretu predstavljene su aktivnosti Univerziteta i fakulteta u njegovom sastavu.
Uz prijatnu dobrodošlicu prisutnima, prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta UniverzitetaPrivredna akademija predstavila je prisutnima uspehe i napredak Univerziteta kroz petnaest godina njegovog postojanja:

-Rezultati našeg rada se mogu sagledati kroz 80 nacionalnih i 7 međunarodnih projekata koje smo završili i koji su u toku, s tim da svakako nastavljamo da apliciramo dalje. Sada imamo 170 nastvanika, u svim nastavnim zvanjima, i oko 200 saradnika u nastavi, što je i više nego dovoljno da zadovoljimo kriterijume Komisije za akereditaciju i proveru kvaliteta. Pored toga,Univerzitet je tokom godina proširio i prostorne kapacitete otvaranjem novih objekata Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe,a naravno tokom godina smo nastojali da studentima obezbedimo savremenu opremu. Mi jako vodimo računa o kvalitetu u svakom pogledu, a u okviru onoga što je naša delatnost. To potvrđuje i reakreditacija Univerziteta, kao i međunardni sertifikat za kvalitet.
Profesorka Carić je za kraj najavila predavanje Majkla Kirbija, ambasadora SAD koje će se održati 18.02.2015. godine u prostorijama Univerziteta.
Proaktivno delovanje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i usmerenost ka zadovoljenju potreba studenata, kao i jasnim rezultatima, predstavio je dekan Fakulteta, prof. dr Marko Carić.
-Trudimo se da se bavimo proaktivno pozitivnim delovanjem, baziranim na kvalitetu kako u pogledu nauke i prenošenja teorijskih znanja, tako i u pogledu pružanja praktičnih znanja -
istakao je prof. dr Marko Carić, koji je objasnio da Fakultet nastoji da studentima kroz praksu u Osnovnom i Višem sudu u Novom Sadu i brojne vannastavne aktivnosti, takmičenja i specijalističke kurseve pomogne da se isprofilišu tokom studija i odaberu pravu oblast u kojoj će graditi svoju karijeru, bilo to u zemlji ili inostranstvu. Prof. dr Marko Carić izjavio je da diplomci Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe uspešno pronalaze zaposlenje, kako u pravosuđu i advokaturi, tako i u privrednim organizacijama podjednako u privatnom i javnomsektoru.
Prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, istakao je: -FIMEK kontinuirano deluje u pravcu promovisanja znanja, društvene odgovornosti i brige o mladima što predstavlja i tri osnovna postulata kojima se mi rukovodimo na FIMEK-u.
Prema rečima dekana, na FIMEK-u se dosta energije ulaže u znanje što potvrđuje i petnaest akreditovanih studijskih programa u tri naučna polja na sva tri nivoa studija. FIMEK u
saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice, nacionalne manjine i Centrom za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike nastoji da promoviše znanje i kroz tri projekta nagradi najbolje učenike iz oblasti informatike, ekologije, i multimedije. Ovim projektima FIMEK nastoji da deluje i u pravcu društvene odgovrnosti u smislu da motiviše maturante da ulažu u svoje obrazovanje i usavršavanje.
Prof. dr Dragan Soleša predstavio je tri akreditovana kursa za nastavnike od strane ZUOV koje je za sada završilo oko 30 polaznika, a plan je da do kraja školske godine bodove potrebne za lincencu stekne preko 100 nastavnika srednjih škola i to potuno besplatno.
FIMEK je za sve zainteresovane predstavnike medija obezbedio besplatan kurs „PridruživanjeSrbije Evropskoj uniji i upravljanje EU fondovima“. -Ovo je naš doprinos razvoju obrazovanja i to mi smatramo društvenom odgovornošću - zaključio je na kraju prof. dr Dragan Soleša.
Prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe predstavio je planove u pogledu širenja mreže međunarodnih partnera i jačanja saradnje, kao i aktivan rad na polju akreditacije međunarodnog master programa koji će omogućiti primenu Bolonjske deklaracije u pravom smislu, u smislu slobodne međunarodne razmene znanja, studenata, nastavog kadra.
-Naš stalni zadatak je podizanje kvaliteta nastavnka, udžbenika, studenata i dostizanje jednog evropskog i svetskog nivoa i to je nešto što će u narednom periodu obeležiti i krasiti razvoj Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe - naglasio je prof. dr Milan Počuča i za kraj pozvao sve prisutne da posete fakultete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com