Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Majkl Kirbi, ambasador SAD održao predavanje na Univerzitetu Privredna akademija

Majkl Kirbi, ambasador SAD održao predavanje na Univerzitetu Privredna akademija

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Ambasador SAD-a u Republici Srbiji, Majkl Kirbi, u sredu, 18.02.2015. godine, održao je predavanje na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, studentima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.
Ambasadora su primili prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija i prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i u kratkom razgovoru razmotrili mogućnosti dalje saradnje.

Ambasador Majkl Kribi održao je predavanje na temu „Novi program partnerstva za mir: individualni akcioni plan partnerstva“, čije potpisivanje je predviđeno za sledeći mesec. Ambasador je kroz predavanje studente Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe upoznao sa specifičnostima programa partnerstva za mir, kao i sa planiranim aktivnostima Srbije u okviru programa. Kirbi je istakao da se Srbiji, iako nije članica NATO-a, i ne pokazuje interesovanje za članstvo, pruža mogućnost za unapređenje saradnje upravo kroz ovaj akcioni plan.
Nakon predavanja usledila su brojna pitanja studenata na koja je ambasador dao interesantne odgovore.
Po završetku oficielnog programa prof. dr Marijana Carić i prof. dr Dragan Soleša uručili su ambasadoru SAD-a prigodne poklone. Prof. dr Dragan Soleša istakao je da očekuje da će nakon ove posete uslediti niz aktivnosti kako na polju razmene studenata, tako i na polju naučno-istraživačkog rada, kao i zajedničkog rada na projektima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com