Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Beogradski sajam turizma uz rekordnu posetu potvrdio lidersku poziciju

Beogradski sajam turizma uz rekordnu posetu potvrdio lidersku poziciju

  • PDF

Na Beogradskom sajmu u fantastičnoj atmosferi završen je 37. Međunarodni sajam turizma. Najveći turistički događaj u ovom delu Evrope protekao je u duhu promocije najlepših vrednosti svih kultura i naroda sveta i afirmaciju bogate simbolike putovanja.
Nastavljen je trend rasta ove manifestacije u svim parametrima, od organizacionih, sadržajnih, biznis aspekta, poslovnih susreta i ugovorenih poslova tokom sajma do broja posetilaca koji ovu manifestaciju sa nestrpljenjem iščekuju iz godine u godinu.

Tradicionalno, četiri sajma odvijala su se paraleleno, uz zajedničku ideju i stremljenja da doprinesu jačanju turističke privrede Srbije koja ima veliki potencijal: Sajam turizma, Sajam hotelsko- ugostiteljske opreme HORECA, Sajam vina BEWINE i Sajam suvenira.
Potvrda značaja Sajma turizma za ekonomiju i srpsku privredu data je i prepoznata od strane države. Sajam je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a veliku podršku i angažman tokom manifestacije pružili su Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Tokom Sajma turizma potpisano je više sporazuma o saradnji i sklopljen značajan broj poslovnih dogovora i aranžmana.
Veoma zapažen nastup na sajmu ostvarili su Ujedinjeni Arapski Emirati što je još jedan pokazatelj dobrih međudržavnih odnosa i kvalitetne ekonomske saradnje.
Sajam turizma i prateće manifestacije ove godine postavili su novi rekord u poseti. Sajmove je posetilo 70 hiljada ljudi i oko 5 hiljada posetilaca iz inostranstva.
Atraktivna manifestacija okupila je sve učesnike turističke i ugostiteljske privrede, a posetiocima ponudila “ceo svet na jednom mestu”.
U šest hala Beogradskog sajma više od 1100 izlagača iz celog sveta predstavilo je svoju turističku ponudu, kulturu i običaje, vina i specijalitete kojim očaravaju turiste i goste.
Zadovoljstvo je postignuto kod posetilaca koji na Sajam turizma svakog februara dolaze kako bi iskoristili eksluzivne sajamske pogodnosti i bukirali letnje aranžmane birajući iz sveobuhvatne i premijerne ponude svih predstavljenih agencija i turoperatera.
Regionalni i međunarodni karakter ove manifestacije potvrđuje činjenica da sve veći broj izlagača i posetilaca dolazi iz svih delova sveta u želji da prisustvuju jedinstvenom događaju koji na jednom mestu okuplja ljude sa zajedničkim interesovanjima.
Sajam turizma pozicionirao je Srbiju kao značajnu turističku destinaciju i jedinstveni kutak Evrope sa bogatim etnološkim nasleđem, prirodnim potencijalima i kulturnim bogatstvom. Srbija je predstavljena kroz brojne programe i prezentacije kao zemlja pogodna za investicije, poslovne susrete, kongrese i seminare, ali i za obilazak, odmor, rekreaciju i oporavak, adrenalinske avanture, šoping i zabavu.
Turističke organizacije Srbije, Beograda, Novog Sada i svih gradova zemlje, u hali 4 Beogradskog sajma na najlepši način su posetiocima i inostranim gostima prezentovali ono najbolje sa ovih prostora, posebno tokom gastronomskog vikenda pod sloganom “Taste Serbia”.
Prezentacije, promocije, konferencije, prateći programi i kosmopolitski duh učinili su prestonicu Srbije- Beograd, Beogradski sajam i Sajam turizma centrom sveta u toku 4 sajamska dana i rezultirali velikim interesovanjem javnosti i predstavnika medija za ovu manifestaciju.
Veliko interesovanje za sajmove vladalo je i od strane medija. Akredivano je oko 1000 novinara, među njima i veliki broj iz inostranstva: Rusije, Turske, Slovačke, Mađarske, Kine, Holandije, Nemačke, Kanade, Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Irana…
Beogradski sajam se zahvaljuje svim medijskim kućama što su bile deo ove impozantne manifestacije i što su u domenu svoje profesije dali značajan doprinos u izveštavanju javnosti koja neguje specijalan odnos prema našoj najvećoj manifestaciji kao nezamenljivom turističkom događaju.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com