Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Divan je kićeni Srem na Sajmu turizma

Divan je kićeni Srem na Sajmu turizma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Za razliku od prethodnih godina u kojima su turističke organizacije sremskih opština promovisale svoje turističke potencijale na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, da bi tek po koja bila u prilici da se samostalno predstavi na posebno zakupljenom štandu, na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Sremci su nastupili na zajedničkom prostoru pod proverenim sloganom „Divan je kićeni Srem“.

Na ukusno uređenom štandu, za čega je bila zadužena Turistička organizacija opštine Inđija, dominirale su bela, plava i zelena boja, sa turističkom kartom sremskog regiona i po tri velike fotografije karakteristične za Sremske Karlovce, Inđiju, Staru Pazovu, Irig, Pećince, Šid, Sremsku Mitrovicu i Rumu, uz nadaleko vidljiv drveni putokaz koji je ukazivao na najznačajnije turističke destinacije.
Zajednički nastup sremskih opština bio je tematskog karaktera. Tako su se prvog dana predviđenog za eko i aktivni turizam predstavili Pokreti gorana Vojvodine i Sremskih Karlovaca, prikazan je film o Obedskoj bari i serija fotografija o Bari Trskovači.
Drugi dan sajma koji je na sremskom štandu bio rezervisan za kulturu i tradiciju, protekao je u podsećanju na drevni grad Sirmium, a zatim i na Kupinik i prve srpske despote u Sremu u režiji turističkih organizacija Sremske Mitrovice i Pećinaca, dok su Staropazovčani, u ime domaćina, ugostili raspevane i razigrane goste iz Kube. Rumska organizacija je u znak sećanja na antička vremena predstavila Udruženje „Rimski dani“ iz Hrtkovaca i istoimenu manifestaciju, svoj promotivni film, a zatim i film „Yankee Doodle Went to Serbia“, uz prisustvo glavnog aktera Amerikanca Čarlsa Ketera, koji je naišao na zapaženo interesovanje prisutnih.
Uz uobičajenu afirmaciju turističke ponude, treći i četvrti dan bili su rezervisani za gastronomiju, tako da su se i na tom planu Sremci pokazali u najlepšem svetlu, jer su primamljive mirise i ukuse dopunili i zvuci tambure orkestra iz Kupinova. Rumska organizacija je na gastro danima prigodnim specijalitetima predstavila Restoran „Vulin“ i manifestaciju „Sremski kolač“.
Po rečima posetilaca i predstavnika turističkih organizacija Srema zajednički nastup na Sajmu turizma u Beogradu bio je umnogome efektniji od ranijih pojedinačnih nastupa, tako da će Sremci i na narednim sličnim manifestacijama biti zajedno, trudeći se da taj nastup obogate prigodnim sadržajima koji privlače pažnju posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com