Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu na 11. Putokazu

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu na 11. Putokazu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na Novosadskom sajmu od 25. i 26.. februara 2015. godine, održava se 11. Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, koji svake godine okuplja veliki broj državnih i privatnih univerziteta, fakultete, srednjih i osnovnih škola, akademija, škola stranih jezika, računara i dr. obrazovnih institucija. Univerzitet Privredna akademija, predstavila je, programe svoja tri fakulteta: Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe (Geri Karolja br. 1) i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (Cvećarska br. 2) u Novom Sadu i Stomatološkog fakulteta (Žarka Zrenjanina br. 179) u Pančevu.

Prof. dr Marko Carić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe izjavio je da glavni cilj njihovog nastupa na ovom sajmu da pruže što veći broj informacija potencijalnim studentima, o tome šta Univerzitet Privredna akademija omogućava i pruža, od kadrova i programa do opreme i prostornih kapaciteta, kako bi na osnovu tih referenci i svojih želja, mogućnosti, budući studenti napravili pravi izbor.
- Mi se trudimo da budemo što bolji. Bazirani smo na principima kvaliteta i ne poredimo se sa drugima, nego se isključivo bavimo sobom - objasnio je dr Carić, i dodao da Univerzitet nastoji da se povezuje kroz saradnju, zajedničke projekte, studijske programe, sa najboljima.
Pored akreditacije, u toku prošle godine, Univerzitet je proširio prostorne kapacitete, nabavio savremenu nastavnu opremu, započeo nove projekte. Poseban akcenat dat je na gostovanja svetski poznatih imena predavača iz naučnih krugova, prakse, diplomatije, svih oblasti koje bi mogle biti interesante mladim ljudima, kako bi čuli poruke iskusnih ljudi, i na osnovu toga gradili svoje stavove (Mr. Majkl Davenport, Mr Majkl Kirbi i dr.).
– Da budu što bolje informisani, a posle toga i što bolje obrazovani - naglasio je dr Marko Carić.
Prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjeriski menadžment (FIMEK), rekao je da je ovaj fakultet izišao sa paketom novih studijskih programa, ali i onih tradicionalnih, koji se ne mogu naći na drugim fakultetima.
- Istakao bih čvrstu orijentaciju FIMEK-a ka novim informacionih tehnologijama. Kao što je poznato informratika je jedan od najpropulzivnijih delatnosti XXI veka, i mislimo da će to mladi ljudi prepoznati, jer nema nezaposlenih diplomiranih informatičara, inženjera informatike. Mladim ljudima smo ponudili i studijski program - Ekologija, zaštita životne sredine, jer će svaka firma, kompanija, javno preduzeće, morati da ima, u danu pristupa EU, stručnjaka iz ove oblasti. FIMEK osim Poslovne ekonomije i finansija, Međunarodne ekonomije, Inženjerskog menadžmenta u agrobiznisu, ima ukupno petnaest studijskih programa, što ga uz studije na daljinu stavlja na lidersko mesto u visokom obrazovanju AP Vojvodine.
Adam Malešević, član Saveta Stomatološkog fakulteta u Pančevu, prvog privatnog Fakulteta u oblasti medicinskih nauka u Srbiji, osnovanog 2002. godine, akreditovanog za petogodišnje integrisane akademske studije, jednogodišnje specijalističke i doktorske akademske studije, rekao je da se na Fakultetu realizuju zdravstvene specijalizacije i organizuje kontinuirano stručno obrazovanje i usavršavanje iz svih oblasti stomatologije. Kvalitet nastavnog procesa se obezbeđuje profesionalnim radom nastavnika i saradnika. Od 107 zaposlenih profesora, asistenata i saradnika, čak 98% je u stalnom radnom odnosu. Uz to, Stomatološki fakultet ima saradnju sa većim brojem renomiranih zdravstvenih institucija u Srbiji.
Na Fakultetu svake godine gostuje veći broj viziting profesora sa poznatih svetskih stomatoloških fakulteta, a nekoliko puta godišnje održavaju se simpozijumi, kursevi, workshop-ovi.
Na pitanje zašto bi se budući studenti opredelili za studije na Stomatološkom fakultetu u Pančevu, gospodin Malešević je rekao:
- Na prvu godinu integrisanih studija upisuje se 50 studenata, što daje mogućnost za stvaranja jedinstvenog odnosa student-profesor, student-asistent, i što jedan profesor može da isprati studenta od prve do pete godine studija. Rad sa studentima je baziran na prenošenju naučnih i stručnih znanja i veština iz oblasti stomatologije uz upotrebu savremenih stomatoloških materijala, tehnika i tehnologija u svakodnevnom radu sa pacijentima. Fakultet je obezbedio najsavremenije tehnologije (KAVO - stomatološke stolice, laseri - FOTONA, 3D ortopan sa telerendgenom, Velscope lampa i drugo) za optimalan rad svakog studenta - obavestio je gospodin Malešević.
Pored permanentnog inoviranja i podizanja kvaliteta nastave, povećanja prostornih kapaciteta, vannastavnih aktivnosti, Univerzitet Privredna akademija je, i prisustvom dva dekana na štandu, uputio najlepšti mogući poziv sadašnjim srednjoškolcima, budućim studentima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com