Fri07192024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK održao još jedan u besplatan kurs za nastavnike

FIMEK održao još jedan u besplatan kurs za nastavnike

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, u subotu, 28. februara 2015. godine, po drugi put je održan besplatan kurs „Biznis plan u funkciji razvoja preduzetništva u srednjim školama“ u okviru Programa za salno stručno usavršavanje nastavnika, kojem je ovog puta prisustvovalo 30 nastavnika iz Inđije.

Kurs „Biznis plan u funkciji razvoja preduzetništva u srednjim školama“ je akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, a u cilju unapređenja kako opštih tako i specifičnih kompetencija nastavnika i sticanja potrebnih bodova za zadržavnje licence nastavnika. Na ovom kursu nastavnici imaju priliku da od profesora Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment staknu potrebna znanja iz tematskih oblasti kao što su: osnovni konstitutivni elementi biznis plana, proizvodni segment biznis plana, marketing segment biznis plana i finansijski segment biznis plana. Realizatori kursa, prof. dr Marko Ivaniš, doc. dr Lazar Ožegović i doc. dr Dragan Ilić, nastoje da kroz ovaj kurs usavrše i osposobe profesore predmetne nastave za realizovanje obuke iz oblasti preduzetništva – biznis planiranja i podstaknu razvoj preduzetništva u srednjim školama kroz unapređenje klasičnih oblika nastave. Do sada je ovaj kurs pohađalo oko 60 nastavnika, koji su dobili sertifikate i stekli 16 bodova.
Uvažavajući značaj društvene uloge nastavnika, kao i želju za stvaranjem „društva zasnovanog na znanju“ FIMEK je pored kursa „Biznis plan u funkciji razvoja preduzetništva u srednjim školama“ ponudio svim nastavnicima srednjih škola besplatno pohađanje još dva kursa i to „Moodle servis za e-učenje“ i „Ključne komunikacione veštine u engleskom jeziku potrebne za razvoj karijere“, čime omogućuje profesorima srednjih škola sticanje ukupno 50 bodova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com