Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Sve je moguće – sedmi put

Sve je moguće – sedmi put

  • PDF

Sedmi, novosadski Festival nauke, održaće se 9. i 10. maja, u kampusu Univerziteta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. “Sve je moguće”, slogan je pod okriljem kog će naši naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku.

Misija ovog naučnog događaja je sasvim jasna - da predstavi, objasni i promoviše nauku na način, podjednako blizak i razumljiv svima, bez obzira na godine i obrazovanje. Tokom proteklih godina, ovaj događaj je postao jedan od najznačajnijih u regionu. Nauka prati svakodnevni život, upotpunjuje ga i čini kvalitetnijim. Ona živi i razvija se i danas, u 21. veku, nije samo sredstvo da se shvati svet oko nas, već je i uslov razvoja jednog društva. Pri tom, zabavna je, pokreće ali i izaziva. Ovo je prilika da svoju radoznalost probudite, razvijate i negujete, da stražite postavke, posetite tribine, razgovarate sa vodećim istraživačima Univerziteta u Novom Sadu - izgubite se i pronađiee u čudesnom svetu nauke.
Zanimljivost koju donosi Festival ove godine je i 3D štampač koji će posetiocima omogućiti da u okviru zanimljive igre, svoju 3D kreaciju i odštampaju.
Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednjih nekoliko meseci: "Koliko vredi diploma u Srbiji?"
Festival nauke u Novom Sadu svake godine privlači veliki broj posetilaca, ali i naučnika i istraživača koji učestvuju u izvođenju mnogobrojnih zanimljivih naučno-popularnih sadržaja. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu Univerziteta u Novom Sadu. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u preko 50 radionica posetiocima prikazati “da je sve moguće”.
Svi sadržaji su besplatni, prema tome, sačuvajte 9. i 10. maj u svojim kalendarima za 7. Festival nauke u Novom Sadu!


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com