Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM HOTELI Hotelu Premier Aqua, dragulju srpskog turizma, nagrada Kapija uspeha

Hotelu Premier Aqua, dragulju srpskog turizma, nagrada Kapija uspeha

  • PDF

Hotel „Premier Aqua“ u Vrdniku, ovogodišnji je dobitnik priznanja „Kapija uspeha“ za kvalitet usluga za 2014. godnu u kategoriji hotelskog, zdravstvenog, kongresnog i poslovnog centra, najvećeg priznanja koje dodeljuje Privredna komora Vojvodine za kvalitet usluga u okviru tradicionalne akcije promocije i podsticanja kvaliteta usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti. Priznanje „Kapija uspeha“ dodeljeno je 24. marta na svečanosti održanoj u hotelu „Premier Aqua“ uz prisustvo visokih predstavnika Vlade AP Vojvodine, Privredne komore, turističkih i ugostiteljskih radnika, mnogobrojnih medija.

Dr Hadi Mansouri, specijalista fizikalne medicine, akupunkturolog i direktor hotela „Premier Aqua“, otvorenog 1. septembra 2012. godine u bajkovitom, i događajima i ličnostima kroz svoju istoriju, bremenitom Vrdniku, koje je kao banjsko mesto poznato duže od 200 godina, kaže da dosadašnjoj vrdničkoj turističkoj priči, ima razloga i za zadovoljstvo, ali i za nezadovoljstvo.
Obrazlažući svoju konstataciju, dr Mansouri kaže da je hotel “Premier Aqua” luksuzan objekat sa pet zvezduca, sa 45 soba, 9 apartmana, kongresnom salom, restoranom, otvorenim i zatvorenim bazenom sa termomineralnom vodom, spa&wellness centrom i ordinacijom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.
- Zadovoljni smo što je svake godine sve bolje i bolje. U toku prošle, 2014. godine, „Premier Aqua“ je imali 3,5 hiljade više noćenja nego 2013. godine, što je uticalo na porast stranih gostiju za 17% na nivou opštine. Najčešći gosti su Novosađani, Beograđani, Rusi, Holanđani, Skandinavci, pacijenti iz Kanade i Australije...
Po njegovom mišljenju, Srbija je na dobrom putu da postane prepoznatljiva turistička destinacija, posebno kada je reč o zdravstveno-banjskom turizmu.
- Prostora za boljitak naravno da ima, i jedan od uspelih pokušaja dovođenja gostiju jesu paket aranžmani, osmišljeni da svako može da nađe nešto za sebe. Da li će to zadovoljstvo trajati jedan ili petnaest dana, zavisi od korisnika usluga, njegovog zdravstvenog stanja i potreba. Svako ko ima neke bolove ili zdravstvenih smetnji, ili jednostavno želi da se odmori, može da dođe kod nas, i uz odgovarajući tretman i, čak za samo dva dana, mnogo toga postići za dobrobit svog zdravlja - objašnjava dr Mansouri.
Vrdnik pre dve godine i danas je druga priča. Mnogo toga je ovaj hotel proširio u ponudi, pomerio i podigao nivo i u reputaciji samog mesta, što je uticalo i na cenu placeva u Vrdniku i okolini.
„Premier Aqua“ je jedini hotel u Srbiji, a i na Balkanu sa pet zvezdica koji pruža medicinske usluge. Termomineralna voda temperature 32°C, zadržava svoja lekovita svojstva i pozitivno delovanje aktivnih supstanci koje sadrže, između ostalog: sumpor, natrium, kalcijum, magnezijum i hidrokarbonate. Povoljno utiče na stanje koštano zglobnog sistema, reumatske tegobe, kože i pospešuje epitelizaciju.
U radu Aqua Medica centra naglasak je stavljen na preventivne i antistres programe i to sa ciljem jačanja imuniteta i detoksikacije oragnizma, sa ciljem prevencije razvoja hroničnih bolesti savremenog doba kao što su degenerativni reumatizam, osteoporoza, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i gojaznost.
Ono što bi moglo biti bolje, jeste svesnost opštine o tome šta je ovde uloženo (u hotel i medica centar, sportske terene za tenis, košarku, odbojku, skvoš, teretanu, „stazu zdravlja“, a od pre dva meseca i etno naselje) i kakav značaj, direktni i indirektni ima za žitelje Vrdnika, AP Vojvodinu, pa i Republiku Srbiju.
- Potrebne su zajedničke snage za razvoj infrastrukture, umrežavanje sa turističkim sadržajima u Vrdniku i okolini, potrebno je mnogo više učiniti na popularizaciji ovakvog jednog mesta koje to sigurno zavređuje.
Puno se govori o tome da su banje šansa turističkog razvoja Srbije, ali bez podizanja na državni nivo, one se same neće moći izboriti za to. Čini se da se u tom pravcu nešto pomera, ali je to sporo i još uvek ne daje vidljive rezultate, a jednom hotelu, pojedinačno, je veoma skupo učešće na nekom sajmu na Tajlandu, Moskvi, Parizu, pa je koordinacija sa AP Vojvodinom i Republikom Srbijom neophodna, smatra naš sagovornik.
Vrdnik je po njegovim rečima pravi dragulj naše zemlje, jer je sa 200 sunčanih dana i povoljnim strujanjem vazduha od davnina poznat i kao vazdušna banja.
Svestan prirodnih potencijala ovog kraja, vlasnik hotela Milinko Cicmil je, osmislio, podno simbola mesta - Vrdničke kule, i etno naselje, na dva kilometra od hotela, s kojim je povezano „stazom zdravlja“, koja vodi kroz šumu. Etno naselje za sada ima na raspolaganju gornji i donji (nalik vinskom podrumu) restoran, sedam bungalova, a u planu je da se izgradi još deset, dečije igralište, tereni za mini golf, crkva, a gosti etno naselja mogu da koriste usluge hotela, pogotovo one zdravstvene.
Na kraju, dr Hadi Mansouri je svima poželeo sreću i zdravlje, a ko želi da ga „popravi“ ili da se oseća još zdravijim, hotel „Premier Aqua“, koji je tu da u tome pomogne.
Jedno je sigurno, a to je da je nagrada „Kapija uspeha“ došla u prave ruke.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com