Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Novi uspeh studenata novosadskog PMF-a u Češkoj

Novi uspeh studenata novosadskog PMF-a u Češkoj

  • PDF

Na 25.Međunarodnom matematičkom takmičenju studenata "Vojtech Jarnik", koje se svake godine održava krajem marta u Ostravi u Českoj, učestvovala je i ekipa novosadskog Univerziteta, koju su činili studenti PMF-a, Departmana za matematiku i informatiku.
Na ovom, u struci, cenjenom takmičenju su ove godine učestvovali predstavnici tridesetak, uglavnom evropskih Univerziteta - iz Sankt Petersburga, sa Kembridža, iz Varšave, Barselone, Praga, Budimpešte, Beča, Krakova, ... a iz regiona su se takmičili studenti iz Zagreba, Maribora i Kopra.

Od naših univerziteta, ove godine je nastupio samo Novi Sad i studenti sa Prirodno-matematičkog fakulteta: Nemanja Draganić i Bojana Pantić u kategoriji mlađih studenata i Ivana Đurđev i Srđan Trifunović u kategoriji starijih. Vođa ekipe je bio Nenad Morača, asistent sa Departmana za matematiku i informatiku.
Nemanja Draganić je podelio sedmo mesto u I kategoriji u konkurenciji od 74 studenta, što je najveći uspeh koji je neki novosadskih studenta postigao od početka učešća na ovom prestižnom takmičenju.
Ostali predstavnici su ostvarili takođe zapažene rezultate – stariji student su se plasirali u prvoj polovini kategorije, što je vrlo dobar rezultat, s obzirom na snagu konkurencije.
Rezultate takmičenja možete naći na sajtu http://vjimc.osu.cz/j25results
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com