Sat01292022

Poslednja izmena:11:38:02 PM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Nušićijada u Kosjeriću kao primer dobre prakse

Nušićijada u Kosjeriću kao primer dobre prakse

  • PDF

Delegacija „Nušićijade“, predstavila je nedavno u Kosjeriću ovaj festival kao primer dobre prakse. Povod za ovaj događaj bio je poziv na javnu tribinu pod nazivom „Da li želimo da Kosjerić živi kroz događaje i manifestacije od kojih cela zajednica ima koristi?“, koja je održana u prostorijama Narodne biblioteke „Sreten Marić“, a u organizaciji Turističe organizacije opštine Kosjerić.

Dokumentarni film „Nušićijada – put od sećanja do stvarnosti“, izazvao je veliko interesovanje i veoma pozitivne komentare učesnika tribine – predstavnika javnog, privatnog i nevladinog sektora.
O početku obnove festivala, načinu kako je aktivirana čitava zajednica, do same ponovne realizacije „Nušićijade“, prisutnima je svedočio Miloje Ostojić ispred organizacionog tima i Turističke organizacije opštine Ivanjica.
Prisutni na panel diskusiji jednoglasno su se složili da se „Nušićijada“ kao primer dobre prakse, ovenčana velikim brojem prestižnih nagrada u više oblasti, mora iskoristiti kao ideja za oživljavanje nekih prekinutih kulturnih manifestacija u Kosjeriću.
Direktorka Turističke organizacije opštine Kosjerić, Snežana Joksimović, prisutne je pozvala da to zajednički i pokušaju, baš po modelu „Nušićijade“.
Panel diskusija je bila odlična prilika da se prisutnima predstavi i šesti obnovljeni festival humora i zabave, koji se ove godine održava od 28. do 30. avgusta, a na koji su pozvani svi iz Kosjerića, da tih dana budu „viđeni u Ivanjici“.
Između ostalih panelista, učesnicima tribine obratili su se Milanka Cvetković i Perica Luković, koji se godinama unazad bave manifestacionim turizmom i medijima u Srbiji.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com