Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Sedmi festival nauke u Novom Sadu – Sve je moguće

Sedmi festival nauke u Novom Sadu – Sve je moguće

  • PDF

Sedmi, novosadski Festival nauke, održaće se 9. i 10. maja, u kampusu Univerziteta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. ”Sve je moguće”, slogan je pod okriljem kog će naši naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku.
Ovo je događaj koji svake godine privlači veliki broj posetilaca, ali i naučnika i istraživača koji učestvuju u izvođenju mnogobrojnih zanimljivih naučno-popularnih sadržaja. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu UNS. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u preko 80 radionica i nekoliko predavanja i tribina, posetiocima prikazati “da je sve moguće”.

Centar za promociju nauke, redovni partner ovakvih manifestacija, na Festival donosi 3D štampač uz pomoć koga će posetioci moći da odštampaju svoju kreaciju. Nagradna igra je već u toku, a više detalja pronaći ćete na http://www.festivalnauke.uns.ac.rs/2015/Vesti/0406vest.html.
Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednje vreme: "Koliko vredi diploma u Srbiji?". Tokom poslednjih godinu dana, ova tema je aktuelizovana i u Srbiji, ali se to dogodilo na gotovo dramatičan način, tako da je pitanje diploma i doktorata preraslo u jedan od najvećih društvenih izazova današnjice, kroz koji se prelamaju politika, medijski ratovi i stvarne težnje da se obrazovanje unapredi.
Upoznaćete i mlade inovatore - Jovanu Kondić i Stefana Velju, a imaćete priliku da popričate i sa dr Sofijom Stefanović, prvom dobitnicom ERC granta u Srbiji, kao i sa dr Vesnom Crnojević Bengin iz Biosense centra, čija istraživanja stižu i do Jupitera.
Svi sadržaji su besplatni, prema tome, sačuvajte 9. i 10. maj u svojim kalendarima za 7. Festival nauke u Novom Sadu!
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com