Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK nagradio znanje tradicionalno

FIMEK nagradio znanje tradicionalno

  • PDF

Na Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment u Novom Sadu 20.04.2015. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Takmičenje je počelo 23.03.2015. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Od prijavljenih 45 škola iz 25 gradova Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se devet polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo tri škole: Tehnička škola "23. maj" iz Pančeva, Gimnazija „20. oktobar“ iz Bačke Palanke i Srednja ekonomska škola iz Sombora. Ubedljivu pobedu odnela je Srednja ekonomska škola iz Sombora.

Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno zamišljeno je kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno je zamišljen na način da naši maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, ali i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Namera je da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Iz tog razloga nijedna škola koja se plasirala u finale nije otišla praznih ruku, tj. svi finalisti su bili nagrađeni za pokazano znanje.
Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga su, pobednici, maturanti Srednje ekonomske škole iz Sombora dobili putovanje u neku od evropskih prestonica, po njihvom izboru, kao i popust na školarinu u vrednosti od 50% na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, odnosno Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, takođe po izboru pobedničke ekipe. Drugoplasirana ekipa, maturanti Gimnazije "20. oktobar" iz Bačke Palanke su, pored popusta na školarinu u vrednosti od 30% na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, dobili i vaučer za 10% popusta na aranžmane turističke agencije "Oktopod travel", kao i večeru u kafe baru "Priča". Treća nagrada, 20% popusta na školarinu , takođe, na jednom od pomenuta dva fakulteta po izboru maturanata, kao i pice u piceriji "Porto", otišla je u ruke maturantima Tehničke škole "23. maj" iz Pančeva.
Maturanti su se tokom takmičenja nadmetali u oblastima opšte kulture i informisanosti, a svaka škola je učestvovala sa svoja tri izabrana učenika. U finalu su maturanti dobili i dodatne zadatake, prvo je mr Zdravko Živković, finalistima takmičenja zadao da reše mozgalicu „Doris”, čiji je kreator, a koja je proglašena za najbolju slagalicu u 2009. godini od strane najprestižnijeg američkog časopisa „Games“, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G. Drugi dodatni zadatak u finalu bio je da maturanti pokažu i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem poslovnog problema, koji im zadao Vladimir Vukotić, predsednik IO Opportunity banke. Najkreativnije rešenje slagalice Doris, kao i najbolju ideju za rešenje poslovnog problema, dali su maturanti Srednje ekonomske škole iz Sombora i tako osigurali prvo mesto.
Kroz nagradnu igru na Facebook mreži koja je organizovana za sve škole koje su učestvovale u kvalifikacijama takmičenja obezbeđena je specijalna nagrada. Za specijalnu nagradu izborili su se maturanti Gimnazije "20. oktobar" koji su osvojili laptop za svoju školu.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com