Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zajednički projekti sremskih opština tema sastanka u Rumi

Zajednički projekti sremskih opština tema sastanka u Rumi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U Rumi je održan sastanak svih turističkih organizacija iz Srema, koje učestvuju u projektu otvaranja regionalne biciklističke staze, a u organizaciji Regionalne razvojne agencije Srem, koja ima sedište u Rumi.

Sastanku su prisustvovalii Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma i Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice. Govorili su o više projekata i planova, pre svega sa ciljem da u njihovoj realizaciji apliciraju na vreme, na sve moguće adrese za sredstva koja su potrebna. Najviše prostora je tematski uzela prezentacija i priča o realizaciji projekta biciklističke rute kroz Frušku goru, šta je sve preostalo da se ona privede kraju i kako upotpuniti projekat savremenim komunikološkim sredstvima, na koja su evropski ljubitelji biciklizma navikli.
-Kada označimo rutu, onda je gotovo - "skuvali smo čorbu". Biciklisti i turisti imaju otvorena vrata da se u ovom regionu kreću vođeni biciklističkom signalizacijom i svim onim što su na toj ruti predvideli. Sledeća aktivnost je da vidimo šta nam još na ruti fali od servisa koji su biciklistima potrebni, a kada je u pitanju IT. Mi imamo web site ,,srembike", ali treba da vidimo koji je to set alata informacionih tehnologija, koje mi treba još da imamo da bi se biciklista, primera radi, putem GPRS-a snašao. Sve ono što biciklista u Evropi ima kao podršku, da ima i ovde. Takođe, moramo na završnoj konferenciji stvari postaviti na najviši nivo, od toga da austrijski ambasador bude prisutan, jer su Austrijanci dali novac, do toga da prisustvuju predstavnici drugih turističkih organizacija, hrvatske komšije koje pružaju do graničnog prelaza svoju rutu Srem, tako da su to aktivnosti koje nam predstoje. Prioritet je svakako označiti konačno biciklističku rutu, tako da možemo da vodimo biciklistički saobraćaj na Fruškoj gori - kazao je Milan Mirić, direktor RRA Srem.
Autor: Katarina Filipović
Foto: Ismet Ademovski
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com