Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Ambasadorka Francuske Kristin Moro na Univerzitetu Privredna akademija

Ambasadorka Francuske Kristin Moro na Univerzitetu Privredna akademija

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Ambasadorka Republike Francuske u Republici Srbiji, njena ekselencija gospođa Kristin Moro, održala je u amfiteatru Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, 12.05.2015. godine, predavanje studentima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, na temu "Vrednosti Evropske unije".

Ambasadorku su primili prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija, prof. dr Marko Carić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i u kratkom razgovoru razmotrili mogućnosti saradnje.
Prof. dr Marijana Carić predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija, izrazila je tom prilikom zadovoljstvo kontinuitetom poseta uglednih gostiju i naglasila da na ovaj način Univerzitet nastoji da podigne kvalitet obrazovnog procesa.
-Univerzitet Privredna akademija ima 35 potpisanih ugovora o saradnji sa inostranim visokoškolskim institucijama, a ovo predavanje predstavlja naš prvi kontakt sa Francuskom i istovremeno predstavlja i prvi korak ka saradnji sa francuskim visokoškolskim ustanovama čemu se veoma radujemo – izjavila je prof. dr Marijana Carić.
Kroz predavanje studentima ambasadorka Kristin Moro istakla je da su zajedničke vrednosti Evropske unije veoma interesantna tema jer su definisane u Savetu Evrope čiji je i Srbija član i predstavljaju osnovu pravosudnog, ekonomskog i svih drugih sistema organizacije koji okupljaju evropske narode.
-Morate znati da su vrednosti Evropske unije posebno sadržane u evropskom kulturnom nasleđu, načelima filozofije prosvetiteljstva, političke i državne organizacije. Evropa i njene vrednosti su mnogo starije od njenog sadašnjeg ustrojstva – istakla je ambasadorka Republike Francuske.
Nakon predavanja usledila su brojna pitanja studenata na koje je ambasadorka dala iscrpne odgovore.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com