Sun12032023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Vila Radigost rado ugošćuje

Vila Radigost rado ugošćuje

  • PDF

Ako želite da provedete odmor u nedirnutoj prirodi, uz cvrkut ptica, žubor planinskog potoka, domaću hranu i još bolje, domaćinstvo domaćina, a sve to uz pristojnu cenu smeštaja i ishrane, koja bezmalo staje onoliko koliko bi vas koštao jedan dan kod svoje kuće, i sve to uz mogućnost plaćanja na više mesečnih rata, onda treba da se uputite u Brzeće, u Vilu “Radigost”, Ilije Kasalovića.

Vila „Radigost“ ponela je ime slovenskog božanstva Radigosta (Radgosta), zaštitnika kuće, ukućana i njihovog napretka. Kao što njegovo ime govori, Radigost je drag, mio gost koga domaćin rado ugošćuje. On se smatra i za uzornog ugostitelja, a njegov dan se praznuje 21. juna, u vreme letnje ravnodnevnice, kada se, prema običajima, predaje zadovoljstvu pića i igre.
Kao i Radigost, Ilija Kasalović, vlasnik Vile „Radigost“, u skladu sa imenom svog objekta i svestan odgovornosti, rado, ljubazno i domaćinski dočekuje svoje goste trudeći se da svi dani proteknu slavski i u dobrom raspoloženju.
„Vila Radigost“ je smeštena u selu Brzeće, na samom ulazu u Nacionalni park „Kopaonik“, na nadmorskoj visini od 1.100 metara, okružena šumom, bogatom lekovitim biljem i gljivama.
Na Brzećkoj reci nalaze se potočare, atrakcija Brzeća, dok se na okolnim visovima uzdižu bačije, u kojima se i danas pravi sir i kajmak.
Čist vazduh, zdrava, domaća hrana, kućna atmosfera, tišina koju remeti žubor obližnjeg potoka, domaćin kakav je Ilija – šta vam više treba treba za idelan odmor.
Vila „Radigost“ ima devet komforno opremljenih soba sa više od trideset ležajeva, i sasvim posebnu kamin salu - trpezariju, kao saborno mesto gostiju i ukućana, gde se sklapaju doživotna prijateljstva.
Poput pravog domaćina, Ilija svojim gostima preporučuje šetnje po kilometrima dugim uređenim pešačkim stazama, rekreaciju u brojnim otvorenim i zatvorenim terenima za razne sportove, organizuje izlete do manastira: Sopoćana, Studenice, Ljubostinje, Gradac, Nove i Stare Pavlice, do Lukovske, Prolom i Jošaničke Banje.
Više informacija o svemu možete dobiti od vlasnika, Ilije Kasalovića, tel.: +381 (0) 823 205;
mob.: +381 (0) 64/35 73 083, putem e-maila: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na sajtu: www.vilaradigost.com

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com