Sat01292022

Poslednja izmena:11:38:02 PM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA 11. Evropska noć muzeja u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

11. Evropska noć muzeja u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, u okviru manifestacije Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10, u subotu 16. maja sa uspehom je realizovana 11. Evropska noć muzeja. Publika je uživala u raznovrsnom programu – kako u izložbama, tako i u različitim pratećim sadržajima, osmišljenim u skladu sa sloganom manifestacije – „Heroji kulturne baštine“.

Pored stalne postavke Spomen-zbirke, blizu dve hiljade posetilaca svih uzrasta i različitih interesovanja, u Noći muzeja uživalo je u izložbama Gospodin Pavle Beljanski (1892-1965) i Dela stara jedan vek: ratni slikari iz kolekcije Pavla Beljanskog, kao i taktilnoj izložbi Dodirni i oseti: deset umetničkih dela iz kolekcije Pavla Beljanskog.
U prijatnom ambijentu muzejskog vrta, ove godine Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija Matice srpske realizovale su raznovrsaan prateći program.
Druženje s najmlađima je započelo kreativnim radionicama, fotografisalo se uz maketu Šumanovićeve slike Doručak na travi, a zanimljive ideje deca su mogla da nađu i u muzejskim slikovnicama u okviru Čitaonice u vrtu i da uživaju u muzičkom izvođenju talentovanog dečjeg ansambla „Limanski bećari“. Program za decu je realizovan uz podršku Kancelarije za evropske integracije, u saradnji sa Dečjim odeljenjem Gradske biblioteke u Novom Sadu, Zmajevim dečjim igrama, Osnovnom školom Tvrđava i Centrom za pozorišna istraživanja.
Do kraja večeri, tokom muzejskog nastupa DJ-a XLX, plesalo se uz evergrin melodije, ritmove svinga i muziku 80-ih muzičkom programu namenjenom svim generacijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com