Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Srem i Bačka predstavljaju se na sajmu Expo 2015. u Milanu

Srem i Bačka predstavljaju se na sajmu Expo 2015. u Milanu

  • PDF

Na Međunarodnoj izložbi Expo 2015 u Milanu u prvoj nedelji juna, u okviru srpskog paviljona, biće predstavljena gastronomska i turistička ponuda Srema i Bačke.
Od 01- 03.06. predstaviće se pojedinačnim nastupima turističke organizacije Sremskih Karlovaca, Inđije, Rume i Stare Pazove, kao i Regionalna razvojna agencija Srem. Zajedničkim programom biće predstavljeni turistički proizvodi Vinski put Fruške gore i Gastronomske manifestacije ove vojvođanske regije.

Četvrtog i petog juna predstaviće se Regionalna razvojna agencija Bačka sa opštinama Žabalj, Bač, Bečej i Srbobran. U toku ta dva dana biće predstavljena i objedinjena turistička ponuda DMC Dunav koja je kao prva takva kompanija u celom slivu Dunava u Evropi ujedinila devet lokalnih samouprava. DMC Dunav treba da bude osnova za razvoj turizma na prostoru opština u AP Vojvodini koje su pozicionirane između Dunava, Tise i Fruške gore.
Tokom ovih pet dana akcenat u programskim aktivnostima biće na Gastro show prezentacijama koje će se odvijati na platou Biomediteranskog klastera, ispred paviljona Srbije. Na ovaj način vršiće se demonstracija izrade domaćih specijaliteta specifičnih za ovaj region, kao i degustacije vina i tipičnih proizvoda, kao i prezentovanje Turijske kobasicijade i organske hrane.
Ovakav vid saradnje i promocije vojvođanskih opština i regiona omogućuje jedinstven pristup i koordinisane napore u pozicioniranju i definisanju razvoja doživljaja, proizvoda i usluga. Moderni turisti ne prepoznaju administrativne granice, traže ispunjavajući doživljaj, kvalitetne usluge i događaje koji odgovaraju njihovim potrebama za odmorom i zabavom.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com