Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Aleksandar Bogdanović: Nastavljamo saradnju sa Bean festival timom

Aleksandar Bogdanović: Nastavljamo saradnju sa Bean festival timom

  • PDF

-JKP Gradsko zelenilo podržalo je inicijativu za održavanje manifestacije Urban Bean Festa sa željom da se građani Novog Sada vrate Kameničkom parku. Pre toga smo imali Prvomajski uranak sa istim organizatorima (Bean festival tim i Ekocentar Vodomar 05), koji je takođe bio uspešan, pa zato nastavaljamo saradnju i podržavaćemo ovake manifestacije i dalje - izjavo je direktor JKP Gradsko zelenila Aleksandar Bogdanović.

Njegova ocena prvog Urban Bean Fest-a je više nego povolja. Organizacija je bila vrhunska, broj posetilaca čak i veći od očekivanog, s obzirom da se radi o jednoj novoj manifestaciji, ili manifestaciji na novom prostoru.
JKP Gradsko zelenilo je ispunilo svoj deo obaveza i njegovi radnici su besprekorno pripremili teren: pokosili travu, odstranili suve grane, obavili prskanje protiv krpelja. S druge strane, organizatori su ispunili svoje deo dogovora i vrlo brzo posle manifestacije, na kojoj nije bilo nikakvih izgrednih situacija, sve vratili u prvobitno stanje. Za prvi put, prema dogovoru, nije bilo loženja vatri, već se kuvalo na plin, što je takođe u potpunosti ispoštovano.
Ovaj jedinstveni park grofovske porodice Marcibanji-Karačonji, koji se nalazio u sastavu njihovog letnjikovca, godinama je propadao jer se u njega ništa nije ulagalo.
Gospodin Bogdanović je naglasio da je želja Gradskog zelenila da Kamenički park u narednim godinama uredi, kako bi, kao nekada, bio glavno izletište Novosađana. Pre svega treba vratiti naviku dolazaka u park, kako u vreme kada se u njemu nešto događa, tako i radi šetnje, odmora i boravka u prirodi. Uostalom, u vreme letnjih žega, ovde je temperature niža, a vazduh mnogo prijatniji. A tu je i Dunav za rashlađivanje.
- Naša želja je da pokušamo već u toku naredne godine, a u dovogoru sa gradskim upravama, da isplaniramo deo sredstava koje ćemo uložiti u njegovo uređenje. To neće biti radikalni zahvati, ali prema raspoloživim sredstvima, i u skladu sa potrebama ovoga prostora obezbedićemo 20-30 uređenih mesta za roštiljanje, kuvanje; postavićemo par desetina klupa i stolova, kako bi posetioci imali mogućnost da sednu i da provedu ugodne trenutke sa svojom porodicom i prijateljima. Naravno da nismo zaboravili ni na najmlađe, pa tako planiramo uređenje nekoliko dečjih igrališta, kako bi i oni mogli da se zabave, a njihovi pratioci razonode, rekreiraju ili odmore, u zavisnosti od toga šta ko želi - objasnio je gospodin Bogdanović.
JKP Gradsko zelenilo je organizator i partner, podržalac mnogih gradskih događanja. U njihovoj režiji, održavaju se manifestacije poput Zov ravnice (11.-14.juna), Štrand Fest (3. i 4. oktobra), takmičenje u odbojci na pesku, a vraćaju se i uvek atraktivni skokovi s mosta. Na taj način Gradsko zelenilo održava dinamiku na najlepšoj plaži na Dunavu, a za Kamenički park predviđena su za jesen, dva humanitarna koncerta.
Vidimo se u Kameničkom parku!

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com