Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Novi Bečej sređena opština

Novi Bečej sređena opština

  • PDF

U vreme sve popularnije manifestacije Kad Tisa cveta (12.-14. juna), potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gospodin Branislav Bogaroški, i predsednik opštine Novi Bečej, gospodin Saša Šućurović, potpisali su ugovor za radove na kanalizacionoj, kanalnoj i vodovodnoj mreži u naseljenim mestima ove banatske opštine.

Gospodin Bogaroški je tom prilikom naglasio da je ove godine uloženo 334 miliona dinara u projekte kanalizacije i vodosnabdevanja, a da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, u poslednjih deset godina, jedan od glavnih finansijera ove delatnosti.
- Naš prioritet je finansiranje vodovoda i kanalizacije, pre svega, u ruralnim sredinama i manjim, naseljenim mestima, jer je to jedan od načina da pospešimo razvoj poljoprivrede. Ne možete očekivati da u XXI veku imate razvijenu poljoprivredu ako ljudima nisu obezbeđeni osnovni uslovi za život. Upravo smo zato finansirali projekte u onim lokalnim samoupravama, koje su potencirale tu vrstu projekata, u seoskim mesnim zajednicama. Ukupna vrednost je 16 miliona dinara za opštinu Novi Bečej, od čega 12 miliona za kanalizaciju u Novom Bečeju i oko 4 miliona za vodovod u Bočaru.
Drugi ugovor koji smo danas potpisali tiče se održavanja kanalske mreže i odvodnjavanja. Ovo je peta godina kako radimo ove projekte. U 2015. planiramo da uložimo preko milijardu u saniranje kanalske mreže. Drago mi je što je lokalna samouprava Novi Bečej prepoznala važnost ovog posla i procentualno učestvovala i više od minimuma koji tražimo konkursom. Nadam se da ćemo nastaviti i dalje ovako uspešnu saradnju, u korist građana opštine Novi Bečej - rekao je Branislav Bogaroški.
Novi Bečej je sa Pokrajinskim sekretarijatom uložio onoliko koliko su u ovom trenutku mogli da izdvoje i da reše ključne probleme u ovoj opštine, naglasio je nakon potpisivanja ugovora, predsednik opštine, Saša Šućurović i dodao:
- Svi projekti su jedanko važni, ali svakako bih istakao kanalizaciju u Šušanju, delu grada u kojem kanalizacija nije bila rešena. Mislim da ćemo ovim sredstvima rešiti i problem svih građana koji žive u tom delu našeg grada. Svake godine smo ulagali u kanalizacionu mrežu i ove godine smo izdvojili 10, a dobili još 12 miliona od Pokrajinskog sekretarijata. Sa preduzećem „Gornji Banat“ smo videli koje su to ključne tačke koje treba da rešimo u našem ataru.
I naredne godine ćemo učestvovati i nadamo se da će opština Novi Bečej, što se tiče i kanalizacione mreže, biti jedna sređena opština.
Kada je u pitanju naseljeno mesto Bočar, počeli smo poslove oko sanacije vodovoda za koje smo sredstva dobili prošle godine. Ove godine planiramo da sa tri miliona dinara koje je obezbedio Pokrajinski sekretarijat i jednim milionom koji je obezbedila opštine Novi Bečej, završimo drugi deo vodovoda i mislimo da će građani Bočara biti zadovoljni - zaključio je gospodin Saša Šućurović.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com