Fri12082023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF domaćin prve konferencije o Optometriji

PMF domaćin prve konferencije o Optometriji

  • PDF

PMF je domaćin i organizator prve stručne konferencije o Optometriji, jer se nakon skoro 10 godina iskustva u obrazovanju optometrista, pokazala potreba za organizovanjem jednog ovakvog stručnog skupa.

Prepoznajući potrebe regionalnog tržišta deficitarnih zanimanja, Prirodno-matematički fakultet je na Departmanu za fiziku 2007. godine osnovao Strukovne studije optometrije. Razlog formiranja prvih strukovnih studija ove vrste u regionu je bila potreba tržišta optike za stručnim i na ovaj način, obrazovanim kadrom. Tokom trogodišnjeg školovanja studentima je obezbeđena redovna praksa i sticanje primenljivih znanja iz oblasti optometrije u okviru najbolje opremljene laboratorije ove vrste u regionu, a zahvaljujući nastavnicima i predavačima sa Novosadskog Univerziteta i Univerziteta u Kardifu, eminentnim stručnjacima iz oblasti optometrije i kontaktologije vodećih, svetskih kompanija iz oblasti optičke industrije: Essilor i Ciba Vision, kao i lokalnih lidera iz oblasti optike, do sada je više od 40 studenata steklo diplomu Strukovnog optometriste.
U želji da prati naučne i stručne trendove ove struke, PMF sa društvom “Optometrist”, od 25. do 27. juna, organizuje I konferenciju pod nazivom „Optometrija u Srbiji“. Svečano otvaranje je u petak, 26. juna u 9.30 sati u Amfitetru Mihajlo Pupin, zgrada Departmana za fiziku.
Među učesnicima su i Fergal Ennis iz sa Kardifskog Univerziteta i Helmer Schweizer iz kompanije Alcon Vision Care.
Cilj konferencije je da kroz predavanja domaćih i inostranih predavača obezbedi dostupnost najnovijih znanja i dostignuća u oblasti refrakcije, kontaktnih sočiva, novih materijala, novih instrumenata i aparata, kao i u oblasti edukacije i usavršavanja, a poseban cilj je afirmacija profesije Optometriste u Srbiji i definisanje njenog pravnog i profesionalnog statusa.
Više o temama konferencije na www.optometrija.rs/teme.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com