Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back KULTURA MUZIKA Deveti koncert Kulturnog skloništa najbolji do sada

Deveti koncert Kulturnog skloništa najbolji do sada

  • PDF

U novosadskom Studiju "M", u utorak, 23 juna, održano je IX Godišnje druženje Centra za muzičko obrazovanje Kulturnog skloništa. Kao i uvek, učenici ove škole na sceni, uživali su kao i publika u prepunoj sali Studija M, i bezmalo tročasovno druženje kako dece tako i nešto starijih polaznika oduševilo je sve prisutne. Mladim učenicima, po godinama ili muzičkom stažu, pomagali su njihovi profesori, prijatelji škole, uvek prisutni kada je potrebno da se verodostojnije iznesu neke pesme. Jer, osnovni princip ove škole je da nema improvizacije, što je potvrda o kakvom profesionalizmu se radi.

Roditelji i oni koji po staroj dobroj navici posećuju ove koncerte, mogli su biti zadovoljni jer su ponovo prisustvovali pravom prazniku kvalitetne muzike, veštini muziciranja, i pre svega dobroj atmosferi.
Izvođači su sa radošću, a ne tremom, izlazili na binu, da pokažu šta su u prethodnom periodu, za pola godine od poslednjeg druženja, naučili, a roditelji zadovoljni što se njihova deca nalaze u dobrom društvu osim kvalitetnih muzičara, i činjenice da se bave najdivnijom stvari na svetu - muzikom, sklonjena od svih loših izazova ulice.
Poseban naglasak Kulturno sklonište stavlja na vaspitanje dece putem dobre muzike, pa su se mogli čuti i evergreen-ovi, ali i pop hitovi, a pre svega rock'n'roll klasici. Međutim, bilo je i onih koji su se odvažili i izveli autorske kompozicije, kao što je bio slučaj Alekse Babića, gitariste i kompozitora, koji je izveo svoju kompoziciju Element of Happiness.
Na koncertu je i gospodin Rajko Dmitrović pokazao svoj autorski talenat, otpevavši dve svoje kompozicije, nazvane Rajkov koktel, u starograskom maniru, što je svojevrsan presedan, kada je u pitanju muzički kurs ove škole, ali i potvrda da se ceni i podržava kvalitet.
Veče su otvorili najmlađi horskim i solističkim izvođenjem: Let it Go, Čokolada, Devojko mala, uz pratnju vršnjaka iz Plesnog studija Stage, a za njima je svoju tačku izveo i bubnjarski septet polaznika škole bubnjeva.
Neki , već iskusni, neki po prvi put, nastupali su gitaristi: Mira Milosavljević, Vasilije Zečević, Adrian Venzel, Dimitrije Novaković, Tanasije Žugić, Marko Paunović, Đorđe Brborić, Bogdan Utornik, Petar Sutarić, Marko Babić, Danijel Farago, Lazar Petkanić, Marko Škrbić, Vukašin Višković,Nikola Nikić, Goran Urukalo, Aleksandar Šuković, Dušan Knežević, Andrej Plesničar, Duška Miladinović, Milica Belić; za bubnjevima su bili: Luka Škorić, Božidar Ilić, Miloš Petković, Boris Stefani, Radmila Zelić, Toni Maletin, a za klavijaturama: Vojin Mudrinić, Mateja Petkanić, Neđica Mijailović, Nikola Rončević, Katarina Garovnikov, Jovana Seležan, Aleksandra Laćarac, Boris Subotić, Sofija Šrek, Gorica Šutić, Teodora Stanković, Marija Knežević, Dražen Žigmanović; mnoga deca uz instrument, otkrila su svoje lepe glasove, pa su se predstavili i kao pevači predvođeni više puta nagrađivanom na takmičenjima u zemlji i inostranstvu - Teodorom Stanković: Nikola Rončević, Mila Spasojević, Danijel Farago, Neđić Mijailović, Katarina Garovnikov, Jovana Seležan, Daniel Dobromirov, Jovana Stanković, Helena Soldat, Duška Miladinović i Katarija Tenjović.
Njima su svesrdnu pomoć, kada je za to bilo potrebno, pružali njihovi profesori: Petar Jelić i Aleksandar Šuković (gitara), Svetlana Ceca Palada i Branislav Tomić (pevanje), Vlada Samardžić (bas gitara), Nenad Kojić (bubnjevi), Branislav Tomić (klavijature), Aleksandra Berček Jelić i Ljubica Obradovi Gačević (muzika kroz igru za najmlađe).
Ni jedan koncert nije prošao bez prijatelja škole, izvrsnih ostvarenih muzičara: Ivana Blanuše (sax), Srđana Stevića i Čabe Kiš (gitara), Igor Konecky(bas), Branko Badžić (vokal), Slobodan Većkalov (bas), Stela Lazarević (violina).
Posle 32 tačke, koliko ih je ovaj put na koncertu izvedeno, Petar Jelić je prisutnima postavio pitanje: A koga smo trebali da izostavimo?, i sve pozvao na 33 tačku, ukusnu zakusku uz koktel sokova, domaćiih vina i rakije iz proizvodnje Etno kuće Miljević iz Starih Ledinaca, Dragana i Vuka Miljevića.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com