Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Temišvar i Novi Sad partneri na putu ka Evropskoj prestonici kulture

Temišvar i Novi Sad partneri na putu ka Evropskoj prestonici kulture

  • PDF

Član Gradskog veća za kulturu Novog Sada, gospodin Vanja Vučenović i Simona Nojman, rukovodilac projekta kandidature grada Temišvara za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, potpisali su sporazum o saradnji dva grada na realizaciji ovog, veoma značajnog kulturnog projekta.

I jedan i drugi grad kandiduju se za Prestonicu kulture 2021. godine, u različitim kategorijama (Novi Sad u kategoriji kandidata za EU, a Temišvar kao predstavnik Rumunije), stoga je saradnja između dva projekta izuzetno značajna i sa stanovništa povezivanja i sa stanovišta kriterijuma aplikacije, gde se insistira na saradnji između projekta aplikanta i projekata koji su se realizovali ili će se realizovati u budućnosti.
U svetlu uspostavljene saradnje, predstavnici projekta, članovi Odbora Novi Sad 2021., Siniša Jokić i Dušanka Manić, prisustvovali su 3. Dunavskoj konferenciji o kulturi koja je održana od 24. do 26. juna u Temišvaru. Članovi Odbora su se tom prilikom susreli i sa Simonom Nojman, rukovodiocem projekta Temišvar 2021, sa kojom su razgovarali o mogućim projektima saradnje u budućnosti.
Podsetimo da je ranije potpisan sporazum o saradnji sa predstavnicima projekta Osijeka 2020, koji je ušao u najuži krug kandidata za hrvatskog predstavnika za Evropsku prestonicu kulture, a pisma podrške kandidaturi Novog Sada su stigla iz Noriča, nekadašnjeg kandidata za Evropsku prestonicu kulture i nemačkog grada Ulma. U narednom periodu najavljeni su pregovori i potpisivanje sporazuma o saradnji sa još nekoliko gradova koji imaju iskustva u realizaciji projekta Evropske prestonice kulture.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com