Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back KULTURA MUZIKA Exit uručio nagrade talentovanim studentima na kreativnom konkursu za promociju Novog Sada

Exit uručio nagrade talentovanim studentima na kreativnom konkursu za promociju Novog Sada

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Nagrađenim kreativnim i talentovanim studentima koji su učestvovali na EXIT-ovom konkursu za inovativno rešenje promocije Novog Sada, uručene su u utorak, 02. jula 2015. godine, u prostorijama ove ustanove, prigodne novčane nagrade i karte za predstojeći 15. po redu, muzički festival na Petrovaradinskoj tvrđavi od 9. jo 12. jula.
Exit je na konkursu za inovativno rešenje promocije Novog Sada, nagradio kreativne i talentovane studente osnovnih i master studija, a prve tri nagrade dodeljene su od novčanog dela Februarske nagrade Grada Novog Sada koju je ove godine dobio direktor i osnivač Exita, Dušan Kovačević. Priznanje za doprinos promociji grada, pored „Novosadske golubice“ bio je i novčani iznos od 130.000 dinara, a Kovačević ga je donirao u celosti za ovaj konkurs kao vid podrške studentima novosadskog Univerziteta, mesta sa kojeg je pokrenut Exit.

Prvu nagradu, od pet dodeljenih, dobili su studenti master studija Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo (DGTH) sa Priprirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Studenti Nevena Brajović, Miloš Živković i Jelena Jakovljević su svojim radom ,,Mi smo Novi Sad“ osvojili prvu nagradu u iznosu od 60 hiljada dinara.
Studentkinja master studija istog departmana Jelica Kurćanski je osvojila drugu nagradu u iznosu od 40 hiljada dinara za inovativno rešenje promocije grada ,,Avantura u Novom Sadu“.
Treću nagradu u iznosu od 30 hiljada dinara za rad ,,Novi Sad – ako si mlad oseti grad “ dobila je studentkinja treće godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo u Novom Sadu Anica Žurkić. Četvrta nagrada su tri kompleta ulaznica za EXIT festival 2015, a dobitnici su studenti master studija DGTH Adrijana Vuković i Igor Ponjiger i student osnovnih studija istog smera Arsenije Todorović. Četiri jednodnevne ulaznice kao petu nagradu za inovativno rešenje promocije grada Novog Sada dobili su studenti Marta Đorđević, Danka Jović, Selena Vujatov, Tamara Divjak i Milena Stanić.
Dospele radove ocenjivala je stručna komisija sastavljena od članova u čeijem sastavu su profesori, asistenti PMF-a i drugi članovi i nezavisni eksperti koji se bave ovim oblastima. Konkurs, koji je raspisalo Društvo mladih istraživača instituta za geografiju Branislav Bukurov trajao je od 22. aprila do 5. juna 2015. godine i bio je otvoren za studente osnovnih i master studija turizma i hotelijerstva državnih i privatnih fakulteta u Srbiji. Informacije o konkursu bile su objavljene na sajtovima Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Društva mladih istraživača instituta za geografiju Branislav Bukurov, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, kao i na sajtu EXIT Fondacije.
Inovativno rešenje za promociju grada je od velikog značaja, naročito u godini kada je Novi Sad ušao u najuži krug za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine. Ovaj konkurs je samo jedan u nizu načina na koji EXIT fondacija i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević nagrađuju i promovišu mlade talente, dajući im do znanja da su neophodni za rast i razvoj kvalitetnog društva. Na inicijativu Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, a koju je jednoglasno podržalo Nastavno-naučno veće i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Neda Mimica Dukić, 20. novembra 2014. direktor Exit festivala, Dušan Kovačević predložen je za kandidata za Februarsku nagradu Grada Novog Sada za 2014. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com