Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Sredina jula u znaku Somborskog leta

Sredina jula u znaku Somborskog leta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Turistička organizacija grada Sombora, već tradicionalno organizuje petodnevnu manifestaciju „Somborsko leto“, ove godine od 14. do 19. jula. U ovom periodu, svakodnevno će, na Trgu Svetog Đorđa, biti organizovan raznovrstan program – u predvečernjim satima dečiji, a u večernjim muzički program.
U okviru „Somborskog leta“, 17. i 18. jula, u ulici Kralja Petra Prvog, biće upriličena prodajno izložbena manifestacija „Ulica starih zanata“. Mali privrednici, proizvođači unikatnih rukotvorina , čija se delatnost svrstava u stare zanate, iz Srbije i regiona, okupiće se u Somboru po sedmi put. Izložba će posetiocima biti dostupna od 10 časova pre podne, pa do kasnih večernjih sati.

Kraj petodnevne manifestacije, „začiniće“ 18. jula, na „ćelavom trgu“, 19. „Somborski kotlić“. Kao i prethodnih godina, okupiće ljubitelje dobrog zalogaja i zabave, ali i sve one koji žele da njihovo kuvarsko umeće, kada je u pitanju riblji paprikaš, bude ocenjeno. Kotizacija, koja podrazumeva sto za osam osoba, očišćenu ribu, ložišno mesto, drva za loženje, majicu, iznosi 3.500,00 dinara za učesnike koji ne žele da se takmiče, odnosno 4.000,00 za takmičare. I ove godine TOG Sombor je, u saradnji sa brojnim sponzorima, pripremio vredne nagrade, ne samo za takmičare u kuvanju ribljeg paprikaša, već i za najlepše uređen sto, kao i za najveselije društvo. Učesnike Somborskog kotlića zabavljaće Željko Vasić, grupa Apsolutno romantično i tamburaški sastav Đuvegije.
Sve dodatne informacije u vezi sa navedenim, mogu se dobiti u prostorijama TOG Sombor, Trg Cara Lazara 1 (Grašalković palata), ili putem telefona: 025/ 434-350.

 


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com