Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back KULTURA MUZIKA XV Exit festival sa porukom svetu - Širi ljubav

XV Exit festival sa porukom svetu - Širi ljubav

  • PDF

Tokom četiri fantastična dana i noći, velike proslave 15. rođendana EXIT festivala, od 9.-12. jula, Petrovaradinsku tvrđavu posetilo je 190 hiljada ljudi, dnevno od 40 do 52 hiljade, koliko ih je zabeleženo u subotu, kada je pored Manu Chao nastupao John Newman, na Mani Stageu; Martin Garrix, MK, Marko Nastić, Francesca Lombardo na Danse areni; Faceshifters, Kanda Kodža i Nebojša, Feud na Fusion Stage; Charlton Live, Sleeparchive, Bas Mody, Radial na No Sleep Novi Sad Stage; Nuclear Assault na Explosive Stege itd. Na ove godine na šesnaest bina gosti festivala mogli su da uživaju u koncertima: Clean Bandit, Emili Sande, Motorhead, Tom Odell, Kill the Buzz, Hardwell, Oliver Heldens, Leftfield live, Tale of Us, Dixon, Scott Fraser, Marčelo i napeti quintet, Partibrejkers, Rambo Amadeus, Hladno pivo, Fear Fastory, Napalm Death, i nekih drugih od ukupno 400 izvođača.

Najemotivniji trenutak festivala bio je onaj kada su na iznenađenje svih, tokom svog nastupa članovi dua Capital Cities pozvali organizacioni tim Exit festivala da im se pridruže na bini, kako bi im uz pesmu "Safe and Sound" čestitali rođendan.
Na glavnu festivalsku binu izašlo je dvadesetak mladih ljudi zaslužnih za organizaciju zvanično jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi, a onda je osnivač i direktor EXIT-a Dušan Kovačević kleknuo i zaprosio svoju dugogodišnju devojku Ivanu, što je izazvalo erupciju oduševljenja među mnogobrojnom publikom.
U tom trenutku nebo iznad glavne festivalske bine prošarao je vatromet u obliku crvenog srca, čime je i zvanično poslata u svemir moto ovogodišnjeg Exita - ŠIRI LJUBAV.
Nakon ovog spontanog happeninga na bini, tačno u ponoć pravi desetominutni vatromet obasjao je Petrovaradinsku tvrđavu i to je ujedno bila i najava za početak nastupa zvezdi poslednje večeri, benda Faithless.
- Jubilarni XV EXIT je završen, ali avantura ide dalje i sa Tvrđave nastavlja put plaže Jaz u Crnoj Gori, siguran sam u isto tako dobrom raspoloženju kao što je bilo prethodna četiri dana na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde su na rođendanskoj žurci svi prisutni neprestano igrali i pevali i širili ljubav - rekao je Dušan Kovačević. EXIT Avantura seli se na zvanično najlepšu evropsku plažu Jaz za drugo, takođe slavljeničko izdanje nagrađenog Sea Dance festivala koji se održava od 15. do 19. jula. Na velikoj peščanoj uvali pored Budve, tokom četiri noći i dana, nastupaće The Prodigy, Rosin Murphy, Rudimental, Sigma, Wilkinson, Gramatik, Bondax, Flight Facilities, Noisia, Modestep, James Zabiela, Kim Ann Foxman, Dubioza Kolektiv, Viva Vox i brojni drugi. EXIT žurka se nastavlja, Exitaši idu dalje, za njom, a ljubav, čudesna i večna, širi se svetom.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com