Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Počela kampanja Sacen Internationala za izbor najboljih u turizmu jugoistočne Evrope 2015.

Počela kampanja Sacen Internationala za izbor najboljih u turizmu jugoistočne Evrope 2015.

  • PDF

Međunarodna turistička patrola Sacen Internationala (Međunarodnog turističkog saveza) obišla Veneciju, Dubrovnik, Trebinje, Herceg Novi, Budvu, Skadar, Ohrid i Vrnjačku Banju, čime su ova turistička mesta iz Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Srbije započela trka za izbor najboljih u turizmu jugoistočne Evrope i Mediterana za 2015. u ljetnjoj turističkoj sezoni i kategoriji kontinentalnog turizma.

Predsednik Sacen International-a (i žirija) Dragan Gligorijević, koji predvodi patrole, na završnim koferencijama za medije rekao je da je zadovoljan kvalitetom ljetne turističke sezone u regonu jugoistočne Evrope i Mediterana, saopštio je Sacen International.
Prema njegovim rečima, Italija je ubedljivo za sada najbolja na Mediteranu, Dubrovnik je u potpunosti odbranio titulu najboljeg u primorskom turizmu regiona, Herceg Novi prednjači u organizaciji kulturnih događaja - manifestacija, Trebinje u vinskom turizmu, Budva u masovnom turizmu regiona, Skadar u etno - ekološkom turizmu, Ohrid najgostoljubivijeg turističkog mjesta regiona, a Vrnjačka Banja i hotel “Solaris” u banjsko-zdrastvenom turizmu.
Posebno prijatno iznenađenje bila je Albanija sa primorskim delom koja je ozbiljan kandidat za šampiona etno-ekološkog turizma 2015. godine u regionu jugoistočne evrope i Mediterana. Nekolikom kandidata su nominovani iz ove sve više turističke države u katergotiji: "Vitez kulinarstva 2015. godine jugoistočne Evrope i Mediterana". Gotovo da je sigurno da novi vitez kulinarstva dolazi iz Albanije za 2015. godinu.
Od ove godine u Međunarodnoj turističkoj akciji „Biramo najbolje u turizmu“ uključen je i Mediteran sa svojim destinacijama u svih 15 kategorija.
Gligorijević je podsjetio da je 2015. – godina jubileja 25. izbora najboljih, turističih oskara – Zlatnog turističkog srca.
Jubilej će svečano biti obeležen 22 decembra, dok je uručenje zlatne značke i medalje najzaslužnijima u proteklih 25. godina za organizaciju prestižnog priznanja – turističkog oskara: " Zlatno turističko srce ", planirano za 16. septembar, na otvaranju II Međunarodnog sajma turizma i zdravlja u Banja Luci.
Zlatni turistički megafon za najbolje u ugostiteljstvu-turizmu i estradi biće uručen 19. septembra u Beču za vreme manifestacije: "Guča u Beču - na Prateru", kada će i 55. Saboru trubača biti uručeno najviše priznanje za veliki jubilej 55. godina postojanja.
U Guči je za vreme 55. sabora trubača svečano potpisan i protokol o saradnji Turističke organizacije grada Banja Luke i TO Dragačevo opštine Lučani.

Dragan Gligorijević, Sacen International

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com