Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Beogradski karneval brodova u subotu 29. avgusta

Beogradski karneval brodova u subotu 29. avgusta

  • PDF

Turistička organizacija Beograda obaveštava sugrađane i goste Beograda da će se ovogodišnje izdanje Beogradskog karnevala brodova održati u subotu, 29. avgusta na Savskom pristaništu, pod sloganom “Zabava je na vodi”.

Tradicionalna gradska manifestacija, Beogradski karneval brodova, se održava jedanaesti put u organizaciji Turističke organizacije Beograda i uz pomoć i podršku Skupštine grada, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije. Karneval populariše beogradske reke, nautički turizam prestonice i skreće pažnju na značaj očuvanja reka i priobalja.
Manifestacija počinje u 18 časova, nastupom Policijskog orkestra, posle čega će uslediti defile rečnih plovila, adrenalinske džet-ski akrobacije na vodi, muzički koncerti, performansi i raznovrstan program na reci i obali koji će trajati do ponoćnog karnevalskog vatrometa.
Program na bini obeležiće koncert Dejana Petrovića & Big Benda, nastup grupe Sevdah Bejbi, plesne grupe Fly, kao i beogradskih DJ-eva, Mr.Zorba and N.I.K.O. Percussion. Program će voditi Inspektor Blaža.
Na šetalištu pored Savskog pristaništa i Platou ispred Mađunarodnog pristaništa “Luka Beograd” ulični umetnici će zabavljati posetioce, dok će najmlađi imati prilike da učestvuju u programima za decu. Među učesnicima Karnevala biće i članovi viteškog reda Svetog Đorđa iz Mađarske, što ovom događaju daje i međunarodni karakter.
Povodom više od decenije održavanja ove manifestacije, u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj 5, mogu se kupiti promotivne mornarske majice po popularnim cenama.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com