Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Poljočuvarska služba ponovo u službi građana Novog Bečeja

Poljočuvarska služba ponovo u službi građana Novog Bečeja

  • PDF

Poljočuvarska služba na teritoriji opštine Novi Bečej nastavila je danas sa svojim radom. Nakon održanog tendera, najpovoljniju i najkvalitetniju ponudu za obavljanje poslova na zaštiti polja i poljoprivrednih dobara u svim naseljenim mestima opštine, dala je agencija „Polar security“ iz Zrenjanina, istakao je, nakon sastanka sa poljočuvarima, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović:

- Poljočuvari u Novom Bečeju prethodnih godina su više nego dobro radili. Ove godine smo imali tender, a najbolju cenu je ponudila agencija „Polar security“ iz Zrenjanina. Oni su dali više nego kvalitetnu ponudu. Građani Novog Bečeja dobijaju dve stvari. Pre svega, uštedeli smo sredstva iz budžeta, pošto su ponudili manju cenu nego „Beli vuk“, a sa druge strane, građani Novog Bečeja dobijaju i time što je ova agencija opremljenija, ima više iskustva i u više gradova je obavljala poljočuvarsku službu. Znači, imaćemo više poljočuvara, bolje opremljenih i svakako da će uspeti da pokriju celu teritoriju naše opštine, tako da će naši građani imati sav kvalitet koji je potreban. Hteo bih da kažem da će, kao što se trudimo da u svakom segmentu rada naše opštine sve bude za korak bolje, i poljočuvari biti korak ispred nego prethodnih godina. Mislim da je to ono što je najbitnije u ovom trenutku, što će usluga biti bolja i jeftinija, a siguran sam da će naši građani time biti zadovoljni.
Aleksandar Lakatuš, izvršni direktor agencije „Polar security“, kaže da će uskoro biti otvoren kontakt telefon na koji će građani 24 sata dnevno moći da prijave sve nepravilnosti, koje spadaju u domen poljočuvarske službe:
- Velikim zalaganjem svih poljočuvara opštine Novi Bečej, uključujući mesne zajednice i sa svim materijalno-tehničkim sredstvima kojima raspolažemo, i mi kao preduzeće „Polar security“ i opština Novi Bečej, koja nam ih je ustupila, mislim da će stanovnici opštine Novi Bečej biti zadovoljni našim uslugama. Otvorićemo kontakt telefon na koji će moći da nas obaveštavaju o svim nepravilnostima koje se dešavaju u oblasti poljočuvarske službe, koja će im 24 sata biti na raspolaganju, bilo zarad zaštite useva, bilo zarad zaštite svih imovina koje se nalaze na teritoriji opštine Novi Bečej.
Inače, na teritoriji opštine Novi Bečej ima oko 11.000 hektara obradive zemlje. Ova opština je svojevremeno (2006. godine) bila prva u Srbiji koja je dala državnu zemlju u zakup i od tada do danas, nije bilo ni jednog sudskog spora. I tada se rukovodstvo opštine opredelilo da kompletna zemlja završi kod onih koji tu zemlju obrađuju. Novi Bečej je poljoprivredni kraj ima 4 zemljoradničke zadruge, a na teritoriji opštine su prisutni svi oni koji se bave trgovinom poljoprivrednih proizvoda, poput Viktorija komerca, MK grupe i drugih. To je jedna od retkih opština u kojoj nema ni pedalj neobrađene zemlje.
Koliko se poljoprivredi posvećuje pažnja, govori i podatak da je Novi Bečej, uz Novi Sad, jedina opštine u Vojvodini koja ima i svoju poljoprivrednu smotru, pod nazivom PoljoFest, koji se po treći održava u vreme Gospojine, ove godine d 28-30. avgusta, gde će uz izložbu poljoprivredne mehanizacije i pokazne vežbe izlagača, poljoprivrednici moći da čuju najnovije vesti u proizvodnji od eminentnih stručnjaka, a sve u cilju daljeg unapređenja poljoprivredne proizvodnje ovoga kraja.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com