Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Studentkinje PMF-a Aleksandra Živić i Maja Tišma u finalu međunarodnog takmičenja DoRa

Studentkinje PMF-a Aleksandra Živić i Maja Tišma u finalu međunarodnog takmičenja DoRa

  • PDF

Studentkinje Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu sa Katedre za turizam, Aleksandra Živić i Maja Tišma, su u okviru predmeta “Preduzetništvo”, osmislile ideju o mobilnoj aplikaciji - turističkom vodiču kroz Novi Sad.
Uz pomoć docenta Nemanje Davidovića, za ideju je napisan biznis model, sa kojim su, kao tim iz Srbije, aplicirale na međunarodnom takmičenju DoRa (www.donauraumapp2015.istart.org), koje okuplja ekipe iz podunavskih zemalja, a tema je promocija kulturnog nasleđa i turizma.

Prijava je poslata početkom juna, a Aleksandra i Maja su nedavno obaveštene da je njihova ideja ušla u deset najboljih. To jedina ideja iz Srbije koja je ušla u 10 najboljih. Ostalih devet su iz Nemačke, Austrije i Rumunije.
Takođe, PMF tim je dobio poziv za učešće na Svečanoj ceremoniji koja će se održati u Ulmu 29. i 30. oktobra ove godine. Tu će se nastaviti takmičenje i ideje treba da budu realizovane, odnosno aplikacije će biti spremne za korišćenje.
Interaktivna aplikacija Aleksandre Živić i Maje Tišma na originalan način daje informacije o kulturnim znamenitostima Novog Sada. Korsnici imaju mogućnost da kroz rešavanje interesantnih i neuobičajenih zadataka osvoje nagrade i vide više nego što običan elektronski vodič može da im ponudi.
Promo spot za aplikaciju se može pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=u3aIy49SBGw, a imena svih finalist možete videti na http://donauraumapp.blogspot.de/p/finalisten-finalists.html.
Inače, pre dve godine, Maja Tišma, koju prijatelji zovu Kamičak, upustila se u veliku avanturu na drugom kraju planete. Njena radoznalost odvela ju je u Indoneziju, u Malajsko-filipinskom arhipelagu, gde je bila uključena u projekat studentske organizacije AIESEC.
Nedavno je, u organizaciji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, u okviru programa „Leto u vrtu galerija“, Maja svoje utiske podelila sa novosadskom publikom.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com