Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Najavljen 11. Beogradski karneval brodova za subotu

Najavljen 11. Beogradski karneval brodova za subotu

  • PDF

Bogat program ovogodišnjeg 11. Beogradskog karnevala brodova najavljen je na konferenciji za medije, održanoj u utorak, 25. avgusta, u Skupštine grada Beograda.

Obraćajući se predstavnicima “sedme sile”, Tijana Maljković je ispred Sekretarijata za privredu Beograda, naglasila da je „Karneval brodova”, zakazan za subotu, 29. avgusta 2015. godine na Savskom pristaništu, jedna od najbitnijih gradskih manifestacija koja okuplja sve privrednike i ugostitelje i poziva sve nas da siđemo na reke, jer je “zabava na vodi”. Po prvi put u manifestaciju će ove godine biti uključene i gradske opštine koje imaju svoje marine, kao što su Čukarica, Obrenovac, Surčin, Savski venac, Grocka, Novi Beograd, Stari grad i Zemun.
Miodrag Popović, v. d. direktora Turističke organizacije Beograda, istakao je da će na „Karnevalu brodova” učestvovati resorni sekretarijati, Skupština Beograda, ali i svi Beograđani. On je dodao da će se na festivalu pojaviti svi koji se bave nekom vrstom sporta, pa i rekreativno. Biće tu i kajakaši, kanuisti i akrobacije na vodi članova Džet ski saveza, sa programom koji će, kao i svake godine, izmamiti uzdahe. Još uvek se ne zna konačan broj marina sa ukrašenim brodovima, jer se one konstantno prijavljuju. Veliku pomoć u organizaciji manifestacije pružiće gradske službe i Ministarstvo unutrašnjih poslova.
U radu konferencije za novinare učestvovali su i Inspektor Blaža, Veljko Šukalo, predsednik Džet ski saveza Srbije i predstavnici grupe „Sevdah bejbi”.
Beogradski karneval brodova se održava u subotu 29. avgusta, sa početkom u 18 časova. Program će početi nastupom Policijskog orkestra, posle čega sledi defile rečnih plovila i adrenalinske džet-ski akrobacije na vodi u izvođenju Džet ski saveza Srbije.
Program na bini počinje u 20 časova nastupima plesne grupe Fly i beogradskih plesnih škola. Od muzičkih izvođača nastupaju grupa “Sevdah bejbi”, Dejan Petrović&Big Bend, kao i beogradski DJ-evi, Mr.Zorba and N.I.K.O. Percussion. Program će voditi Inspektor Blaža.
Na šetalištu pored Savskog pristaništa i Platou ispred Mađunarodnog pristaništa “Luka Beograd” ulični umetnici će zabavljati posetioce, dok će najmlađi imati prilike da učestvuju u programima za decu. Među učesnicima Karnevala biće i članovi viteškog reda Svetog Đorđa.
Tradicionalnu gradsku manifestaciju, Beogradski karneval brodova, organizuje Turistička organizacija Beograda uz pomoć i podršku Skupštine grada, resornog sekretarijata, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije. Karneval populariše beogradske reke, nautički turizam prestonice i skreće pažnju na značaj očuvanja reka i priobalja.
Povodom više od decenije održavanja ove manifestacije, u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj 5, mogu se kupiti promotivne mornarske majice po popularnim cenama. Na dan manifestacije, 29. avgusta, majice će moći da se kupe i na licu mesta, u info kućici TOB na Savskom pristaništu.
Kompanija IDEA je, kao društveno odgovorna kampanja, sponzor Beogradskog karnevala brodova, manifestacije koja promoviše reke Savu i Dunav, čije ušće, zajedno sa Velikim ratnim ostrvom čini celinu po kojoj je Beograd prepoznatljiv širom Srbije, regiona i sveta. Kao ponosni sponzor ove manifestacije IDEA je pripremila pravo osveženje za sve prisutne i na svom štandu će za sve posetioce pripremiti seckano voće, vodu i sladoled, a kao posebno iznenađenje spremila je i mnoge druge aktivnosti kojima će obradovati sve one koji u subotu 29. avgusta budu bili deo ovog karnevala na vodi i IDEA štanda. Prateći život Beograđana, IDEA je prepoznala cilj ove manifestacije da, osim popularizacije reka i obala, i podizanja atmosfere, pomogne promociji glavnog grada kao turističkog odredišta čiji bi razvoj nautičkog turizma mogao da utiče i na razvoj privrede na rekama.

Više informacija na: www.beogradskikarnevalbrodova.rs ili u Turističkoj organizaciji Beograda
www.tob.rs.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com